|
Bober
|
 |
« : Marzec 21, 2008, 01:30:45 » |
|
Zaczynamy zabawę w Projekt Miesiąca! Reguła jest prosta: Głosujemy w ankiecie na ten projekt, który naszym zdaniem powinien w najbliższym miesiącu stać się obiektem szczególnego zainteresowania liczydłowych zrzeszonych w B@P. Naturalnie, w miarę możliwości, wszyscy zainteresowani powinni się do wyników ankiety dostosować. Przy okazji wybranym projektem zajmie się nasz drużynowy Superkomputer  W razie braku jednostek w wybranym projekcie, liczony będzie projekt wspierający tj. drugi na liście. W ankiecie nie uwzględniam projektów, które mają jednostki jedynie sporadycznie (wedle mojej ograniczonej wiedzy). Zachęcam wszystkich do pisania w niniejszym temacie, które projekty wybieracie i dlaczego oraz do namawiania innych do swoich typów. P.S. Ponieważ jest to pierwsza edycja naszej zabawy proszę również o uwagi dotyczące kwestii organizacyjnych np. które projekty (czy alfy itp.) powinny się w ankietach znaleźć a jakie nie, czy jakiś projekt może być PM-mem pod rząd itp.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 02:02:41 wysłane przez Bober »
|
|
|
|
|
|
Pigu
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2008, 05:26:41 » |
|
sethhh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal_saper
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2008, 08:26:28 » |
|
CPDN  Model pełny. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MJ19
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 21, 2008, 09:11:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Machloj
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 21, 2008, 09:49:20 » |
|
WCG... btw. mam nadzieję, że pigu nie ustawi swojej maszyny klikającej na ten temat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KrzychuP
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 21, 2008, 09:53:26 » |
|
QMC
Proponuję też, żeby, w ramach urozmaicenia, projekt, który wygrał w danym miesiącu nie brał udziału w głosowaniu w następnym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pigu
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 21, 2008, 09:56:34 » |
|
btw. mam nadzieję, że pigu nie ustawi swojej maszyny klikającej na ten temat  a właśnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Troll81
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 21, 2008, 10:03:03 » |
|
A co z kwestią pt. "czy osoby zrzucające się na kompa powinny miec prawo do decydowania kto liczy"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tommy
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 21, 2008, 10:31:02 » |
|
Rosetta A co z kwestią pt. "czy osoby zrzucające się na kompa powinny miec prawo do decydowania kto liczy"
Proponuję żeby każdy ofiarodawca (bez względu na wysokośc ofiarowanej kwoty) dysponował 1 głosem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KrzychuP
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 21, 2008, 10:45:33 » |
|
masz na myśli 1 dodatkowy głos?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
taktu
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 21, 2008, 10:51:58 » |
|
może po prostu osobna ankieta dla superkomputera w ktorej zaglosuja tylko darczyncy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal_saper
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 21, 2008, 11:06:05 » |
|
Zespół to zespół. Jeżeli już ktoś przystąpił do naszego teamu, powinien mieć i swój udział w ankiecie, bez względu na to czy dał parę groszy na maszynkę czy też nie. Przynajmniej ja to tak widzę  Z kolei osoba która nie ofiarowała nawet drobnej sumki, powinna uszanować wszelkie: decyzje, poczynania z wykorzystaniem tegoż komputera. Jednakże głos w ankiecie taka osoba powinna mieć !!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AL
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 21, 2008, 11:27:46 » |
|
Głos poszedł na WCG. Pytanie tylko czy BURP należy do projektów stale dysponujących WU? Wg. mnie 1 członek zespołu = 1 głos i to niezależnie od tego czy coś dołożył na nasz projekt super komputera czy nie. Po prostu zrobiłoby się za dużo zamieszania np. co liczymy jeśli w jednej ankiecie wygrał jeden projekt a w drugiej inny - to który byśmy liczyli? Jestem zwolennikiem jak najprostszych rozwiązań. No i oczywiście projekt wybrany w jednym miesiącu nie byłby brany do ankiety na następny m-c (cobyśmy tylko setha Pigowi nie liczyli ;-).
BTW. Rozumiem, że Ralphik, DepSpid i LHC na stałe?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 11:30:34 wysłane przez AL »
|
|
|
|
|
|
KrzychuP
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 21, 2008, 11:31:04 » |
|
BTW. Rozumiem, że Ralphik, DepSpid i LHC na stałe?
POPIERAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tommy
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 21, 2008, 11:39:54 » |
|
może po prostu osobna ankieta dla superkomputera w ktorej zaglosuja tylko darczyncy Dokładnie to miałem na myśli. Możliwość oddania głosu byłaby jakąś nagrodą dla tych wszystkich, którzy w miarę swych możliwości wezmą na swe barki koszty związane z budową, utrzymaniem i modernizacją naszego superkompa. Dodatkowo mogło by to zmotywować innych mniej aktywnych grupowiczów do wysupłania jakiegoś grosika. Wada: trochę technicznie pewnie zagmatwane. Z drugiej strony propozycja michała_sapera by głosowali wszyscy też brzmi całkiem rozsądnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bober
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 21, 2008, 12:35:52 » |
|
może po prostu osobna ankieta dla superkomputera w ktorej zaglosuja tylko darczyncy
Można pomyśleć. Chociaż musiałyby to być chyba głosy w formie postów, bo nie wiem czy można wybrać użytkowników, którzy mogą oddać głos w ankiecie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AL
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 21, 2008, 12:43:16 » |
|
Zatem możliwość dla darczyńców - dodatkowy głos w postaci postu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tommy
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 21, 2008, 13:02:06 » |
|
Moim zdaniem wszelkie dodatkowe głosy tylko skomplikowałyby niepotrzebnie sprawę. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale godne rozważenia widzę 2 opcje:
1) Głosują wszyscy (każdy ma 1 głos) lub 2) Głosują darczyńcy (każdy ma 1 głos)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bober
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 21, 2008, 13:14:54 » |
|
Ale to miała być zabawa dla wszystkich. Więc w grę wchodzi jedynie oddzielne decydowanie o SKB@P dla darczyńców. Wtedy ewentualnie drużyna wybrałaby jakiś projekt miesiąca, a darczyńcy mogliby dla komputerka wybrać inny. Nieco bez sensu. Ponadto darczyńców jest stosunkowo mało, być może nie wszyscy będą brali udział w głosowaniu, więc często mogłoby dochodzić do sytuacji równowagi kilku projektów. Trzeba by robić częściej jakieś dogrywki. Ja zostałbym przy tym jak jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pigu
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 21, 2008, 13:23:45 » |
|
(cobyśmy tylko setha Pigowi nie liczyli ;-).
*foch*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emik
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 21, 2008, 17:34:03 » |
|
Jeśli zespół to zespół, czyli głosują wszyscy , a osoby które wpłaciły proponuję jakoś wyróżnić na forum (może inny kolor nicka)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pigu
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 21, 2008, 18:04:55 » |
|
dla mnie różowy jak świnia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Troll81
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 21, 2008, 21:10:58 » |
|
a może uścisk ręki ojca założyciela??  była juz taka propozycja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartsob5
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 21, 2008, 21:25:06 » |
|
niee, bo uscisk za bardzo sie zdewaluuje...
z tymi kolorkami to też chyba jakoś nie teges...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|