Rozumiem, że bateria przed montażem fachowo oskalpowana a radiator wypolerowany. Na ile RPM puściłeś ten wentylator? Zasilany jest z tej baterii, którą chłodzi czy zewnętrzne źródło?
Właściwie, to sprecyzuję co i jak. Otóż mam wrażenie, że to nie sama bateria się grzeje a raczej obszar gdzie jest podpięta do płyty. Nad baterią zlokalizowane są dwa panele aluminiowe, które jak zakładam odbierają ciepło z jakiś kości. I to właśnie ten obszar poważnie się nagrzewa. Na wysokości tego obszaru umiejscowione jest również gniazdo ładowarki, co może wskazywać, że w tym obszarze jest również sekcja ładowania. Natomiast sama bateria grzeje się relatywnie słabo i to tylko w jej górnej części, co może by również spowodowane, że sama odbiera ciepło ze zbyt nagrzewającego się powyżej obszaru. Jedno wiem na pewno. Mianowicie, że radiator zdecydowanie odbiera ciepło. Już po kilku godzinach jego temperatura zdecydowanie wzrosła od nominalnej

.
Co do wentylatora, to jet to stockowy wentylator, ale już nie pamiętam od czego (tyle tego mam

) Z baterii nie mogłem go zasilić, ponieważ jest na 12V. Użyłem starego zasilacza 12V. Co do RPM, to w tym wypadku nie bazując na jakimś potencjometrze, to nie mam pojęcia jak mógłbym sterować obrotami...

.
I tak przy albo za pomocą owego kawałka aluminium, mimo, że przy niektórych projektach zmieniam obciążenie rdzeni, to stabilnie pracuje w zakresie 70%-100% na wszystkich rdzeniach i ładuje

.