BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Nasz kanał IRC - Porozmawiaj z nami.

Strony: 1 2 3 [4] 5   Do dołu

Autor Wątek: yoyo@home  (Przeczytany 52394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Marzec 2010, 12:04 »

No i to jednak nie AMD, tylko 64 bity dają taki przyrost prędkości w ECM. Odpaliłem na starszym złomiku, tym co wcześniej łoił 14 punktów/h nowy system, przyrost prędkości 5-krotny na tych słabych zadaniach, tych lepszych jeszcze nie miałem okazji obadać.
Ciekawostka - 32bitowa aplikacja ECM zabierała jakieś parę MB pamięci na krzyż, 64 bitowa wali z grubej rury - czasami po 400.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #121 dnia: 14 Marzec 2010, 14:08 »

Tak aplikacja 64 daje kopa ale szczególnie na AMD na intelu takiego kopa nie ma.
Aplikacja czasami potrafi przywalić ponad 1 GB na zadanie - zwłaszcza te ECM mp
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

Niekumaty Burak

  • Młodszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 554
    • Zobacz profil
    • Gościnneprogi
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #122 dnia: 21 Kwiecień 2010, 23:37 »

Mam pytanie odnośnie checkpointów. Ze względu na ich brak przestałem liczyć ten projekt kilka miesięcy temu. Poprawiło się coś w tym względzie?
Zapisane
Navigare necesse est, vivere non est necesse.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #123 dnia: 09 Maj 2010, 19:50 »

Kamraci nie wiem czy zauważyliście ale w YOYO pojawił się nowy podprojekt Euler (6,2,5) pisze o tym dlatego że aplikacja ta ma najprawdopodobniej niezłego kopa jeśli chodzi o procesory intela z HT mój laptop z i3 2GHz z groszami jest teoretycznie szybszy od mojego phenoma II 965 @ 3,7GHz
i3 dwa rdzenie daje 4 WU co 18 min
Phenom II cztery rdzenie daje  4 WU co 14 min
W poniedziałek sprawdzę jak działają intele bez HT
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #124 dnia: 09 Maj 2010, 20:47 »

Może po prostu app ma przerwy w używaniu CPU, spróbuj HALowcem odpalić 2x więcej na Phenomie.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #125 dnia: 09 Maj 2010, 22:35 »

Niestety próba utworzenia Phenoma II z technologią HT się nie powiodła  %) . Tak jak to kiedyś przewidziałeś rdzenie kłóciły się między sobą czasy się wydłużyły o ponad 100% WU 30 - 35 min.
Ale ale  ciekawa rzecz, nie mogłem znaleźć tych czasów w swoich statach i co sie okazało. Zadanko z czasem pracy np 34 min tuż przy samym zakończeniu zmieniało czas pracy na 16 min . Taki numer  :ph34r:

Ponieważ nie wiedziałem jak odpalić 8 WU na jednym kliencie Boinc odpaliłem 4 WU oryginalnym kliencie i 4 WU na Halowcu. Czyli razem 8 WU.
Jeżeli uważasz że powinienem to zrobić inaczej to daj znać.
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

AiDec

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 605
  • Ny dag, ny muligheter ;)
    • Zobacz profil
    • I was gonna clean my room until I got high :P
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Maj 2010, 08:31 »

Ponieważ nie wiedziałem jak odpalić 8 WU na jednym kliencie Boinc odpaliłem 4 WU oryginalnym kliencie i 4 WU na Halowcu. Czyli razem 8 WU.

1. cc_config.xml  ( http://www.boincatpoland.org/wiki/Konfiguracja_Mened%C5%BCera_BOINC )

a najwazniejsze dla Ciebie to:

Cytuj
<ncpus>

    Pozwala symulować N procesorów w systemie: działa N próbek na raz. Służy debuggowaniu, np. symuluje 2 CPU na maszynach, które mają 1 (u mnie to nie działa). Nie używać tej funkcji do ograniczania liczb używanych procesorów - to ustawiać w preferencjach.


2. Przyklad:

<cc_config>
    <options>
         <ncpus>8</ncpus>
         <max_file_xfers_per_project>8</max_file_xfers_per_project>
         <report_results_immediately>1</report_results_immediately>
    </options>
</cc_config>


*pogrubilem ja, zaznaczajac w ten sposob to, co wazne w temacie
** podany przyklad, to moj standardowy cc_config
***plik ten powinien byc umieszczony nie w folderze BOINC, lecz w \ProgramData\BOINC (tam, gdzie Ci siedzi miedzy innymi client_state.xml)


****jasniej sie chyba nie da  XP  ;)



EDIT:

Ale ale  ciekawa rzecz, nie mogłem znaleźć tych czasów w swoich statach i co sie okazało. Zadanko z czasem pracy np 34 min tuż przy samym zakończeniu zmieniało czas pracy na 16 min . Taki numer  :ph34r:

Podczas liczenia, BM liczy czas liczenia. Natomiast po przeliczeniu WU, podaje czas faktycznego wykorzystania proca. Czas liczenia to bylo powiedzmy 30 min. Jesli w tym czasie proc byl przez to WU wykorzystywany jedynie w powiedzmy 30%, to otrzymujemy 30x0.3=10 min. I ta informacja jest podawana po zakonczeniu WU. Jesli sie myle, to niech mnie ktos poprawi.
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2010, 09:35 wysłana przez AiDec »
Zapisane



Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...


Moja wizytowka i sygnaturka

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Maj 2010, 08:58 »

Nic dziwnego, że na procesorach z HT aplikacja chodzi szybciej. Przez 75% czasu nic nie robi, co widać po temperaturze proca.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #128 dnia: 10 Maj 2010, 10:35 »

na halowce ją :D
Zapisane

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #129 dnia: 10 Maj 2010, 11:30 »

Jednocześnie wyjaśnia się sytuacja różnicy runtime w kliencie i na stronie. Klienty od jakiegoś czasu podają wall clock time (czas jaki zajęło przeliczenie), a na stronie jest CPU time (czas zajęty na procesorze). Proporcja obu czasów to trochę ponad 2:1 czyli ponad 50% czasu CPU stoi.
Myślę, że dla tej aplikacji mnożnik rdzeni x2 może być odpowiedni, ale trzeba to jeszcze przetestować.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #130 dnia: 10 Maj 2010, 11:43 »

Myślę, że dla tej aplikacji mnożnik rdzeni x2 może być odpowiedni, ale trzeba to jeszcze przetestować.
Może i tak ale trzeba by wymyśleć coś co spowoduje że rdzenie bez HT będą mogły sobie z tym poradzić
bo fizycznie próbki liczą się dłużej tzn
4 WU w 18 min
8 WU w 35 min i dłużej co z tego że potem zmienia im się czas na 2x krótszy

PS
Kurka Intel 2,98 bez HT liczy szybciej niż mój AMD 3,7 -  %)
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Maj 2010, 11:55 »

No nie wiem. U mnie zadania odpalone z mnożnikiem 2x dla liczby rdzeni liczą się tylko kilka procent dłużej od odpalonych normalnie, co zwiększa przemiał praktycznie x2.
Inna sprawa, że z jakiegoś powodu w ogóle liczą mi się dość długo. Chyba koło 16 minut a taktowanie mam obecnie 3.85.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #132 dnia: 10 Maj 2010, 12:04 »

Ale sprawdzałeś w swoich statach czy fizycznie obserwowałeś czas pracy aplikacji ?
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #133 dnia: 10 Maj 2010, 12:13 »

Fizycznie widzę w kliencie.
Jedno zadanie liczy się z 14-15 minut (wall clock time) i w tym czasie rdzeń jest chwilami zimny, przy chłodzeniu wodą od razu widać kiedy idluje.
Po odpaleniu dwóch sztuk na rdzeniu już idlowania nie ma a czas przeliczania rośnie do max 16 minut, chwilami biją się o moc CPU ale rzadko zdarza się, żeby oba wisiały i nic nie robiły.  Być może kluczem do sukcesu jest uruchomienie ich i pozostawienie, żeby się rozsynchronizowały - pierwsze kilka pewnie będzie się liczyć równolegle i w rezultacie będą się bić o CPU i idlować w tych samych momentach.
Włącz w ogóle jakiś dobry manager zadań z przewijalną lub regulowaną czasowo historią (np. Process Explorer) i zobacz, czy też masz ten cyrk z idlowaniem w środku liczenia.

Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #134 dnia: 10 Maj 2010, 12:30 »

Mam, patrzyłem w menagerze zadań ale w domu jeszcze raz popatrzę ja uruchomię to na jednym kliencie. Myślę że może być także problemem u mnie to że są dodatkowe aplikacje liczące w tym samym czasie DNETC@Home oraz WUProp@Home. Niby procka zajmuje to to niewiele ale jednak o dostęp walczy.
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2010, 12:46 wysłana przez Piotr R. (Peciak) »
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #135 dnia: 10 Maj 2010, 12:41 »

WUprop procka zajmuje tyle, co kot napłakał - zaledwie kilka sekund na cały czas trwania WU.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #136 dnia: 10 Maj 2010, 13:18 »

Tak na szybko odpaliłem intela z BOINC w pracy i tylko ten projekt winXP 32
z dwu rdzeniowca zrobiłem zgodnie z tym co powiedział AiDec dwurdzeniowca z HT
i tak
zadania same licza się równo i prawie jednocześnie kończą (jak były w dwóch klientach i jeszcze aplikacjie poboczne to skakały jak konie)
zadania liczyły się 29 min 28 sek czyli dwa razy dłuzej ale w statach pisze 860 sek czyli trochę ponad 14 min

http://www.rechenkraft.net/yoyo/result.php?resultid=6542897
dlatego nie można tu polegać na statach tylko na fizycznej obserwacji

normalnie (bez kombinowania) zadanie liczy się 763 sek
http://www.rechenkraft.net/yoyo/result.php?resultid=6540698

TJM ty masz chyba jakiś czarodziejski system albo komp z zaszytą technologią HT albo jakieś inne czary
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

TJM

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Fanatyk
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 057
  • Smokin` 5 clients to nachapać more
    • Zobacz profil
    • Enigma@Home
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #137 dnia: 10 Maj 2010, 13:46 »

No nie do końca, bo niewyjaśnioną kwestią jest dlaczego zadania u mnie liczą się dość wolno w wersji standardowej. Być może to spowolnienie jest odpowiedzialne za przyspieszenie po zmianie na x2.
Tak czy siak ewakuuje się z tego podprojektu na windowsie, zobaczę ponownie jak tam na linuksie podprojekty yoyo się miewają.
Zapisane

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Peciak

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 168
  • Polish National Team
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #138 dnia: 11 Maj 2010, 21:48 »

YoYO od rana rozdaje próbki pod projekcie ECM  - ecm_mp_xxxxxxxx  -
Zapisane

„Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych.”

Tomasz R. Gwiazda

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 971
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #139 dnia: 09 Sierpień 2010, 10:19 »

znalazlem cos w nowym podprojekcie EULER :)

http://www.rechenkraft.net/yoyo/y_euler_solutions.php

pod data: 2010-08-06 14:05:06

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #140 dnia: 09 Sierpień 2010, 10:31 »

 :parrrty:

to dopisz się w naszej wiki :D
Zapisane

Cyfron

  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 124
    • Zobacz profil
    • Propersound
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #141 dnia: 02 Marzec 2011, 21:28 »

po moim wspomnieniu o to w jakim projekcie się co liczy (że yoyo to słabiutko) to widać tego efekt:


Bardzo ładny przyrost Kamraci!! :)
(a nie sądze, aby było to spowodowane podpięciem SKB@P4 do tego projektu - za duży skok  %) )

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: yoyo@home
« Odpowiedź #142 dnia: 02 Marzec 2011, 21:54 »

eeetam :d SKB@P4 daje radę :D
Zapisane

lolek

  • Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego
  • BOINC Hooligans
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 4 321
  • Patrzę w gwiazdy
    • Zobacz profil
    • boinc- przetwarzanie rozproszone
yoyo@home
« Odpowiedź #143 dnia: 01 Sierpień 2011, 15:34 »

Nowy podprojekt Harmonious Trees - jak na razie aplikacja tylko na linuksa.

yoyo@home
Zapisane

migawron

  • Młodszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 469
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #144 dnia: 09 Grudzień 2011, 12:59 »

Liczy któryś z kamrratów YOYO na portablach? Bo liczę na portach głównie SETI, teraz z okazji PM chciałem YOYO i okazuje się że wszystkie podprojekty oprócz muona się wykrzaczają po włączeniu na docelowym kompie.

wersja portable managera: 6.10.60
Zapisane


mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 769
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #145 dnia: 09 Grudzień 2011, 16:29 »

http://www.rechenkraft.net/yoyo/results.php?hostid=62417
Narazie bez problemu  :) Wersja 5.10.45
Zapisane

Aegis Maelstrom

  • Newsmani
  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 037
  • Wspieramy projekty naukowe.
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #146 dnia: 10 Grudzień 2011, 22:38 »

Panowie, czy duży rozrzut czasowy przy przeliczaniu próbek ECM to coś normalnego? 32-bitowiec, pierwsze dwie próbki zajęły poniżej 2 godzin, następna liczy się prawie 5 i wciąż 40%...

Poza tym, czy te twierdzenia o bezczynności aplikacji przez większość czasu są zasadne? Bo jeśli tak, to odpuściłbym sobie to ECM (i tak matematyka, mniej mnie interesuje, a podobno lepiej chodzi na 64 bitach) albo co... :)

ZernatPL

  • Bywalec forum
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 70
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #147 dnia: 30 Grudzień 2011, 21:04 »

O właśnie, czy można sobie jakoś odpuścić część pod-projektów ? Bo chciałbym wyłączyć te matematyczne jeśli by się dało ?
Zapisane
Liczę od około 24 września 2011r.|~25 Września 2011r. - Pierwsze 37 pkt|~28 Września 2011r. - 10k pkt|1 Października 2011r. - 25k pkt|5 Października 2011r. - 50k pkt|11 Października 2011r. - 100k pkt|24 Października 2011r. - 256k pkt|6 Listopad 2011r. - 500k pkt|13 Grudzień 2011r. - 1kk pkt|

mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 769
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #148 dnia: 30 Grudzień 2011, 21:08 »

Oczywiscie wchodzisz na swoje konto w yoyo:
yoyo@home preferences -> View or edit

i zanzaczasz to co Cie interesuje (tak u mnie wyglada default obecnie):

Run only the selected applications
Cruncher - optimal golumb ruler: yes
Evolution@home: no
Muon: no
ECM: no
Euler 625: no
EvoRobots: no
Harmonious Trees: no
Zapisane

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 910
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #149 dnia: 30 Grudzień 2011, 21:10 »

Wejść na swoje konto

http://www.rechenkraft.net/yoyo/home.php

wybrać opcję

yoyo@home preferences

nacisnąć

View or edit

następnie

Edit yoyo@home preferences

i zaznaczyć lub odznaczyć projekty
Zapisane

ZernatPL

  • Bywalec forum
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 70
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #150 dnia: 30 Grudzień 2011, 21:59 »

Dzięki za pomoc, sprawdzałem to ale pobieżnie, i jakoś nie rzuciło mi się w oczy :P Spodziewałem się czegoś podobnego do WCG.

Na naszej wiki http://www.boincatpoland.org/wiki/Yoyo@home są tylko 4 pod-projekty a tymczasem do wyboru jest aż 7. Czy może mógłby mi ktoś powiedzieć na czym dokładnie polegają Euler 625, EvoRobots, Muon i Harmonious Trees ?

Bo ECM i Cruncher są matematyczne a Evolution jest o ewolucji.
Zapisane
Liczę od około 24 września 2011r.|~25 Września 2011r. - Pierwsze 37 pkt|~28 Września 2011r. - 10k pkt|1 Października 2011r. - 25k pkt|5 Października 2011r. - 50k pkt|11 Października 2011r. - 100k pkt|24 Października 2011r. - 256k pkt|6 Listopad 2011r. - 500k pkt|13 Grudzień 2011r. - 1kk pkt|

mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 769
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #151 dnia: 30 Grudzień 2011, 22:03 »

Wszystko jest na 1 stronie ale tlumaczyc sie nie odwaze:

Cytuj
        
Harmonious Trees
Graham and Sloane proposed in 1980 a conjecture stating that every tree has a harmonious labelling, a graph labelling closely related to additive base. We do a computational approach to this conjecture by checking trees with limited size.

ECM is a program for Elliptic Curve Factorization which is used by a couple of projects to find factors for different kind of numbers.

Muon simulates and designs parts of a particle accelerator. You are simulating the part of the process where the proton beam hits the target rod and causes pions to be emitted, which decay into muons.

evolution@home represents the first and so far only distributed computing project addressing evolutionary research. It simulates different types of populations and focuses on the analysis of human mitochondrial DNA. Read the original Evolution@home website for more information.

the distributed.net client and runs OGR work units. This project searches for the shortest Optimal Golumb Ruler of the length 27. Some virus scanner false detect the client as trojan (list of known false detections).
      
Euler (6,2,5) computes minimal equal sums of power 6. The project is dedicated to all those who are fascinated by powers and integers.

Zapisane

ZernatPL

  • Bywalec forum
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 70
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #152 dnia: 30 Grudzień 2011, 22:09 »

Znaczy o tłumaczenie mi chodziło  ;) To z drzewami google translator coś wydusił że chodzi o jakąś kolejność wielkości albo jakąś harmonijną kolejność i oni teraz chcą to odtworzyć. Resztę też coś tam się starał ale to nie ma sensu.

A na googlach nigdzie tłumaczenia nie znalazłem :/
Zapisane
Liczę od około 24 września 2011r.|~25 Września 2011r. - Pierwsze 37 pkt|~28 Września 2011r. - 10k pkt|1 Października 2011r. - 25k pkt|5 Października 2011r. - 50k pkt|11 Października 2011r. - 100k pkt|24 Października 2011r. - 256k pkt|6 Listopad 2011r. - 500k pkt|13 Grudzień 2011r. - 1kk pkt|

michaou

  • Bywalec forum
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 89
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #153 dnia: 04 Kwiecień 2012, 19:04 »

yoyo chyba leży, nie mogę siędostać na stronę projektu ani podpiąć klienta boinc do projektu
Zapisane

patyczak

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 354
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #154 dnia: 23 Lipiec 2012, 15:22 »

W podprojekcie evo mam próbkę, która liczy się prawie 18h i pokazuje 108% postępu  |-? Anulować czy liczyć dalej?
Zapisane
Skeczu z papugą nie będzie


PoznanskaPyra

  • Serwisant
  • Mechanik BOINC
  • BOINC Fanatyk
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 734
  • Totalny świr Boinc-owy
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #155 dnia: 23 Lipiec 2012, 17:29 »

Ja te próbki ubijałem.
Zapisane
WIZYTÓWKA
Kompy:
Intel i7 4770k + GTX980Ti
Intel i5 4570 + HD7970

Bezprym

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 761
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #156 dnia: 23 Lipiec 2012, 18:16 »

Ja te próbki ubijałem.

Ja też... Yoyo ogólnie jest jednym z mniej przyjaznych użytkownikowi projektów.
W niektórych podprojektach nie działają też dobrze checkpointy, w wyniku czego natraciłem wiele godzin przetwarzania, aż w końcu zaniechałem liczenia Yoyo.
Zapisane

Tomasz Kaczmarek

  • Stan świadomości ...
  • Skrzydłowy
  • Liczydłowy
  • **
  • Online Online
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 898
  • lubię polskie klimaty ...
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #157 dnia: 23 Lipiec 2012, 18:33 »

Warto też zajrzeć do menadżera zadań i tam zobaczyć czy obciążenie danej próbki jest wykorzystywane, ja nie ubijałem.

Cyfron

  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 124
    • Zobacz profil
    • Propersound
yoyo@home
« Odpowiedź #158 dnia: 23 Lipiec 2012, 19:21 »

nie ubijałeś, a czy pkt dostałeś za nie?

waldas

  • Mistrz Trzęsisław
  • Bywalec forum
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 111
    • Zobacz profil
yoyo@home
« Odpowiedź #159 dnia: 23 Lipiec 2012, 19:53 »

W podprojekcie evo mam próbkę, która liczy się prawie 18h i pokazuje 108% postępu  |-? Anulować czy liczyć dalej?

miałem dzisiaj taki przypadek, ale ja zamknąłem menadżera i otworzyłem ponownie i próbka się zakończyła
Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk