ważne są podjęte próby, nie zawsze efekty przychodzą natychmiast
- na pewno się da wyciągnąć dużo z tej aplikacji, zwłaszcza, że najprawdopodobniej Crunch3r znów ma najwydajniejszą aplikację
znowu kombinowałem, teraz to na pewno liczy ok. 30% szybciej
bo "pozbyłem" się w specyficzny sposób jednego pow() (innego niż wcześniej) z calculate_probabilities()
do Pigulca: tak, tak sprawdzałem, wyniki są poprawne...i z drugiej strony, przemieliłem już wszystko i nie da się w magiczny sposób pozbyć tych
sqrt() i exp() z calculate_probabilities() którą muszą być przemielone każde po 10`752`000`000 razy

od 4 do 10 razy szybciej wszystkie wyniki podpisane wersją 0,07 (chyba, że tak się wu zmieniły - przynajmniej u mnie tego nie zauważyłem)
zastanawia mnie, dlaczego czasy są tak różne od siebie, pewnie to jest jakiś trop
może jego aplikacja nie liczy pewnych rzeczy przy specyficznych parametrach wejściowych bo błąd w wyniku jest na poziomie LSB...
no i myślę że tam się dużo dzieje w assemblerze, ale ja nie czuję się pewnie w Intelach, kiedyś tam liznąłem Motorolę i AVR ale na co to mi teraz...
acha, wersja aplikacji zależy tylko i wyłącznie od tego, co się wpisze w app_info.xml
i jeszcze wracając do kompilowania...
skompilowałem wersję pod win32 przy pomocy najzwyklejszego Dev-Cpp i to nawet bez odpalania go
czy ściągania jakichś dodatkowych bibliotek czy coś
wykorzystałem tyko jego mingw i standardowe Makefile z BOINC (boinc\api\Makefile.mingw) i Milky (milkyway\bin\make.linux) po wcześniejszym poprawieniu ścieżek. W BOINC wystarczy skompilować tylko API, i wywalić z Makefile dla Milky linkowanie libboinc_api.a i to wszystko