BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Nasza strona na Facebooku - poleć znajomym.

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: Pobieranie próbek dla beznetowca  (Przeczytany 3200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Payo72

  • Bywalec forum
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 35
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« dnia: 18 Grudzień 2007, 12:42 »

---------- 12:39 18.12.2007 ----------

Mam problem. Nie mogę pobrać większej ilości próbek dla beznetowca. W preferencjach lokalnych ustawiam połączenie co 10 dni i pobierz próbki na dodatkowe 10 dni a dostaje ich na ok 60 godzin (4 do 6 próbek cosmology@home w zależności od kompa). Projekt pozwala na pobranie 50 próbek na dobę. Zmiana ustawień na stronie projektu też nie pomaga. Może ktoś ma jakiś pomysł?

---------- 12:42 ----------

Jeszcze dodam manager 5.10.13
komunikat: "not requesting new work or reporting complet tak"
Zapisane

bartsob5

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 194
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudzień 2007, 12:42 »

probowales manipulacje z wstrzymywaniem i wznawianiem projektow?
Zapisane

Payo72

  • Bywalec forum
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 35
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudzień 2007, 12:49 »

---------- 12:43 18.12.2007 ----------

coś mi się nie napisało
"not requesting new work or reporting completed tasks" miało być

---------- 12:49 ----------

Oczywiście, że próbowałem.
Mam tylko jeden projekt i jak go wstrzymam, albo jak wstrzymam wszystkie taski to też mi się nic nie pobiera
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudzień 2007, 13:02 »

Wydaje się, że w tej sytuacji może pomóc przeinstalowanie Boinca.
Zapisane

bartsob5

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 194
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudzień 2007, 14:06 »

jak masz jeden projekt to wiele nie zdzialasz...
Zapisane

Payo72

  • Bywalec forum
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 35
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudzień 2007, 14:23 »

Po przeinstalowaniu managera dostałem próbek na 3 dni. Jest lepiej choć jeszcze nie doskonale. Raz na trzy dni mogę podrzucać próbki do beznetowca.
Zapisane

bartsob5

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 194
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Grudzień 2007, 16:11 »

dobrym wyjsciem jest podlaczenie do wiecej niz jednego projektu... a z doswiadczenia wiem, ze najlepszym jednak sposobem jest podlaczenie na kompie climate'a... nawet jesli komp jest slaby, i nie ma zbytnio perspektyw na ukonczenie probki, nic na tym nie stracisz... ja omylkowo na beznetowego boinca sciagnalem probke hadcm3, po 2 tygodniach zrobilo 2,5% (24/7) nie ma kompletnie szans zeby to zrobic, ale za te 2 tygodnie dostalem 1200pkt, czyli calkiem przyzwoicie...
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Grudzień 2007, 18:31 »

Ale czy projekt ma coś z takich nieodesłanych próbek? Czy są wysyłane próbki do "dokończenia" przez kogoś innego? Czy liczysz na darmo?
Zapisane

bartsob5

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 194
    • Zobacz profil
Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Grudzień 2007, 19:53 »

no wiesz... wiadomo ze lepiej zrobic całą, ale patrząc po raportach ze strużek na stronie, nawet przeliczenie połowy, czyli tam 40 lat, daje dużo informacji, nawet jesli nie jest skonczone, daje pewien obraz jak to sie moze rozwijac... zreszta, jako projekt symulacyjny, ekstremalnie dlugi zreszta, developerzy mają w załezeniu, że 50% nie zostanie przeliczona do końca (przyznaj sie sam, jaki odsetek udalo ci sie ukonczyc)

a ja uwazam, ze nawet jesli uda mi sie na tych zlomach przeliczyc jednostke hadcm3 w 20% to bedzie juz duzo, a zwarzywszy ze do deadlinu bede mial wciaz polroku, to mozna to dokonczyc na innym kompie...
Zapisane

IThorne

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 310
    • Zobacz profil
Odp: Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Czerwiec 2008, 14:14 »

Mam pytanie. Chcę wrzucić sobie BOINCa na kompa bez sieci. Oczywiście będzie to Climat. Wiadomo, przeniosę katalog BOINC. Ale co się stanie jak ten komp bedzie miał dostęp?

Czy zaraportowanie próbki na innym komputerze niż się go pobrało spowoduje jakieś problemy?
Zapisane


KrzychuP

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 889
    • Zobacz profil
Odp: Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Czerwiec 2008, 14:19 »

Mi to nigdy żadnych problemów nie spowodowało. Raportowałem częściowo Climata (ostatniego) z pena na chyba 5-7 różnych komputerach.
Serwer bez żadnych przeszkód rozpoznaje próbkę. Przy beznetowym liczeniu warto też robić sobie co jakiś czas backup Boinca w razie wykrzaczenia się próbki podczas obliczeń.
Zapisane

IThorne

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 310
    • Zobacz profil
Odp: Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Czerwiec 2008, 15:46 »

A w innych projektach?
Zapisane


bartsob5

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 194
    • Zobacz profil
Odp: Pobieranie próbek dla beznetowca
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Czerwiec 2008, 00:05 »

tzn... ja osobiscie mialem problemy z identyfikacja probek na stronie internetowej w przypadku climate'a (chyba troche za rzadko czyszcza bazdy danych...) ale generalnie, nic sie nie dzieje, nawet gdy odsylasz wyniki probki 2 razy w dwoch kompow..
poprostu nie ma to zadnego znaczenia i liczy sie pierwszy wynik zaraportowany, niezaleznie od kompa i ip...
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk