No więc ja mam GTX260 i nawet 1 próbkę zaliczyłem.
U mnie sprawa wygłąda tak:
i7 920 kręcony na 4 GHz liczy pierwsze 2% ok 1,5h
karta GTX260 z zegarem na 720MHz liczy próbkę 26,5 h (na aplikacji 3,19) a za nią dostałem 35 529 pkt więc przyzwoicie.
Dodatkowe spostrzeżenia:
Jeśli liczy się tylko AQUA pożera ok 7% jednego z 8 wątków, gdy natomiast liczy się coś poza AQUA (co jest zrozumiałe) pożera już tylko ok 3%.
Przydział mocy CPU przekłada się na szybkość liczenia na GPU więc:
przy karcie gtx260 i 7% 1 wątku CPU liczy ok 3x szybciej niż przy obciążeniu CPU 3-4%.
Z tego wynikałoby że GPU w dużym stopniu potrzebna jest spora moc z CPU.
Niestety mimo wielu kombinacji nie udało mi się zmusić managera aby przydzielił AQUA te ok 7% mocy przy jednoczesnym liczeniu pozostałych projektów :/ przez co AQUA dostawała tylko ok 3% i czas liczenia próbki wydłużył się ok 3x (może 2-3x gdyż próbka liczy się bardzo dziwnie 2% na CPU potem resztę na GPU, ale ok 75% wolniej a potem nieco przyśpiesza)
Co do samych pkt:
ja dostałem 35,5k na 26,5h co daje ok
32,2 k na dobę więc nieco więcej niż w GPUGRID
18-24k na dobę i to jest
+niestety pozostaje też sprawa sporego wykorzystania CPU
w AQUA pierwsze 1,5h 100% 1 wątku procesora i później przez 25h ok 3-4% gdzie przy GPUGRID mam użycie procka na poziomie 1% przez cały czas i to jest na
-No i na koniec jeszcze kilka spostrzeżeń.
Na GPUGRID karta grzała się do ok 72-78 stopni, a na AQUA 63-66 w zależności od przydzielonej mocy CPU.
Normalnie karta na biegu jałowym w 3D ma ok 55-60 stopni więc użycie GPU przez AQUA jest jakieś bardzo małe co wydaje mi się sporym polem do popisu dla programistów z tego projektu.
No i programiści muszą jeszcze nieco popracować nad managerem BOINC, bo trochę sobie jeszcze nie radzi z obsługiwaniem GPU.
@stn Z tego co widzę to za 15h liczenia dają 28k (ale coś mi tu nie pasuje zbytnio) Jeżeli założę że próbka liczyła się non stop bez przerwy to liczyła się 35h i za nią było 28k (próbka została odesłana po 35h od momentu dostania jej) więc wychodzi 800pkt/h
No i dobrze że Ci coś nie pasuje

, bo czas który jest podawany przy próbkach to czas użycia CPU, a czas liczenia jest spoooro dłuższy.
np. u mnie czas użycia CPU to 8:26h a czas liczenia wynosił 26:27h