BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu

Autor Wątek: RALPH@Home - Rosetta Alpha  (Przeczytany 43092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Marzec 2007, 20:37 »

Witam,
Mam taki problem, że nie dzieje się nic po rejestracji w Ralph.
Nie pobrał mi żadnych plików do katalogu /projects/raplh , nie pobiera mi żadnych próbek do liczenia a zmieniałem już ustawienia na  4, 8, 16 oraz 1day.
Do projektu jestem zapisany od dziś (bo chce mieć 1 miejsce na Świecie w B@P) ale jakoś ciężko będzie je zdobyć w takim tempie
poza tym czas łączenia do raplha się wciąż zwiększa i zwiększa

logi:


2007-03-24 20:04:32|ralph@home|Sending scheduler request: Requested by user
2007-03-24 20:04:32|ralph@home|Requesting 6666 seconds of new work
2007-03-24 20:04:37|ralph@home|Scheduler RPC succeeded [server version 509]
2007-03-24 20:04:37|ralph@home|Deferring communication for 4 min 2 sec
2007-03-24 20:04:37|ralph@home|Reason: requested by project
2007-03-24 20:04:37|ralph@home|Deferring communication for 1 hr 11 min 37 sec
2007-03-24 20:04:37|ralph@home|Reason: no work from project



Kto ma jakiś pomysł jak się załapać na program liczący oraz na jakieś WU ?
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Marzec 2007, 20:43 »

RALPH jest projektem testowym dlatego rzadko ma próbki. W tej chwili ma 0 próbek do wysłania i dlatego się nic nie dzieje. Trzeba czekać i pilnować kiedy będą próbki  :wink:
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Marzec 2007, 21:06 »

ja widzę 1 do wysyłki
i nie mogę jej pobrać !
poza tym nie ściąga mi MasterFile do katalogu/projects/ralph
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Marzec 2007, 21:13 »

No cóż, o tą1 próbkę zapewne zabiegało kilkudziesięciu lub nawet kilkuset userów więc się nie dziw :wink:  Czasem jest 100 i możesz nic nie dostać, może była na linuxa przeznaczona. NIe mamy na to wpływu niestety
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Marzec 2007, 09:29 »

Szlag mnie zaraz trafi, od 3 dni poluję na te próbki...
wczoraj o 2 w nocy było 19 in progres 0 quene
dziś rano o 9 jest 411 in progres 0 in quene !!

ktoś się załapał na jakąś pomiędzy 2 a 9 rano ?
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Marzec 2007, 09:37 »

Spokojnie...

Kiedyś się załapiesz, ja nie wiem czy dostałem.
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Marzec 2007, 10:36 »

Cytat: "AdNet"
...ktoś się załapał na jakąś pomiędzy 2 a 9 rano ?

po 8 rano złapałem 6 szt.
Zapisane


kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Marzec 2007, 10:38 »

Sprawdziłem na drugim kompie i na pewno 1 złapałem.
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Marzec 2007, 20:33 »

Cytat: "Tommy"
Cytat: "AdNet"
...ktoś się załapał na jakąś pomiędzy 2 a 9 rano ?

po 8 rano złapałem 6 szt.


To wyślij ze 2 do mnie :-)    :arrow:
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Marzec 2007, 08:08 »

już policzone  :wink:  :twisted:
Zapisane


AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Marzec 2007, 00:08 »

Dziś koło 22:33 załapałem się na pierwszą i niestety jedyną próbkę !!
ale dobre i to :D
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Marzec 2007, 00:30 »

Zaraportował ktoś jednostki Ralpha v5.55 ? ( te które wskakują od razu na 100% i wyświetlają w wygaszaczu 1000000...0000000)
Nalicza prawidłowo punkty ? ( mam kilka 12 godz jednostek i nie chcę ich na razie przerywać)
Zapisane


Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Marzec 2007, 00:31 »

Ja eksperymentalnie skróciłem ich czas do 4h (ciekawe czy zadziała) ale na razie mam 2h na liczniku więc nie wiem....

Edit: niestety z przejrzanych przeze mnie wyników wszystkie 5.55 kończyły się Client Errorem :(
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #53 dnia: 29 Marzec 2007, 00:46 »

A jednak...gdy miałem 1h53m na liczniku zmieniłem w preferencjach czas na 2h (z 4) i po liku minutach próbka się odesłała...bez błędu...punkty dostałem :D
oto dowód:
http://ralph.bakerlab.org/result.php?resultid=471183
Zapisane

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #54 dnia: 29 Marzec 2007, 01:27 »

Mam podobnie
Próbki są od razu jako 100% , czasu do końca nie widzę bo mam zamiast tego ---
ale po wynikach chyba coś się udało już policzyć

link do wyników
 

wygląda na to , że komp w pracy też załapał jakieś dane do liczenia i są już pierwsze punkty :>
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #55 dnia: 29 Marzec 2007, 09:34 »

Pojawiła się 5.56

A tymczasem pod względem RAC jesteśmy na 1 miejscu i brakuje ok. 4300 pkt, już blisko :)
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

maro86

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 217
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #56 dnia: 29 Marzec 2007, 19:44 »

Mi udało się zassac 2 próbki..

A ja dzisiaj rano przezyłem śmierc płyty głównej i połowy Ramu.. Płyta główna ni stąd ni z owąd padła mi, pociągając ze sobą do grobu 256 MB Ramu ;-(

Na szczęście udało mi się dość szybko skołowac płytę... Dołożyłem teraz pół giga ramu i mając teraz 768 w końcu mi ten komp jakoś chodzi, i to z Boincem w tle ;-D
Zapisane

Xeon E5410@2.33GHz SCYTHE NINJA PLUS Rev.B (SCNJ-1100P)
Foxconn P35A-S@P36 2x Kingston HyperX KHX6400D2LL 1GB + 2x2GB Kingston 800Mhz
SAPPHIRE 5770 1GB DDR5 400/900 DVD LG
Corsair CMPSU-450VXEU - 450W Chieftec LBX-02BBB
Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB + SAMSUNG HD120IJ 120 GB

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #57 dnia: 29 Marzec 2007, 23:39 »

Cytat: "pbt_marlutowski"
Mi udało się zassac 2 próbki..

A ja dzisiaj rano przezyłem śmierc płyty głównej i połowy Ramu.. Płyta główna ni stąd ni z owąd padła mi, pociągając ze sobą do grobu 256 MB Ramu ;-(

Na szczęście udało mi się dość szybko skołowac płytę... Dołożyłem teraz pół giga ramu i mając teraz 768 w końcu mi ten komp jakoś chodzi, i to z Boincem w tle ;-D


Ty to ciekawe wiesz...
Bo właśnie ja przed wczoraj jak miałem to odpalone... to ni stąd ni z owąt zniknoł ekran a po resecie nie było już partycji NTFS c:/
Coś mi dysk twardy zaczął wariować...
Zbieg okoliczości ?
Zapisane

maro86

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 217
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Marzec 2007, 00:18 »

Nie wiem czy zbieg okoliczności...

Pierwszy nagły restart - zrobił się po tym jak kliknąłem "Zauktualizuj" w zakładce PROJEKTY dla WCG...

Dopiero pozniej zaczęło się sypać...
Zapisane

Xeon E5410@2.33GHz SCYTHE NINJA PLUS Rev.B (SCNJ-1100P)
Foxconn P35A-S@P36 2x Kingston HyperX KHX6400D2LL 1GB + 2x2GB Kingston 800Mhz
SAPPHIRE 5770 1GB DDR5 400/900 DVD LG
Corsair CMPSU-450VXEU - 450W Chieftec LBX-02BBB
Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB + SAMSUNG HD120IJ 120 GB

Mchl

  • Administrator
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 760
    • Zobacz profil
    • http://mchl.republika.pl
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Marzec 2007, 00:28 »

Panowie... nie straszcie... 8O
Zapisane

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org

AL

  • Okrrrutny Newsman
  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 555
  • Crazy Pirat!!!
    • Zobacz profil
    • Moja strona domowa
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Marzec 2007, 16:41 »

Ja przeżyłem pad jednego z moich kompów w zeszłą sobotę. Podejrzewałem zasilacz, ale wymiana na zapasowy nie pomogła - więc to pewnie coś innego (teraz stoi w koncie i czeka na lepsze czasy - czyt. w tej chwili nie mam kasy na naprawę). Przy czym awaria polegała na tym, że po prostu kompa nie da się włączyć - zero oznak życia i stało się to raczej nie z winy pracującego w tle BOINC'a - tylko "kochanej" elektrowni. W Sobotę były w mojej okolicy silne wichury i gdzieś w pobliżu zerwało sieć i nie było w związku z tym prądu. Problem polegał na tym, że po usunięciu awarii prąd włączali chyba z 10 razy w przeciągu 20min (na minutę, dwie - a czasem tylko na 20 sekund). Człowiek już myśli, że po awarii i zaczyna wszystko na nowo włączać, zegary ustawiać i akurat jak kończy - to Oni znowu prąd out i tak z 10 razy w przeciągu 20 minut. Normalnie masakra - byłem nie JESTEM strasznie wkurzony - bo za 3 taką akcją komp po prostu już się nie włączył :evil:
Poza tym w ostatnim tygodniu odpadł mi jeszcze jeden host liczący Neurona - ale tu winowajcą był (i jest) sypiący się system (jak go przeinstaluję to znowu na nim Neurona uruchomię). Także w tej chwili liczą mi tylko 2 kompki :cry:

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #61 dnia: 30 Marzec 2007, 16:51 »

AL miałem kiedyś podobny problem, tzn komp nie reagował na przycisk power. Spróbowałem go uruchomić na krótko tzn. zwarłem piny na płycie głównej i zaskoczył. Może spróbuj...
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

AL

  • Okrrrutny Newsman
  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 555
  • Crazy Pirat!!!
    • Zobacz profil
    • Moja strona domowa
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Marzec 2007, 17:03 »

Przerabiałem - niestety to nie to.

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #63 dnia: 02 Kwiecień 2007, 20:06 »

---------- 08:17 02.04.2007 ----------

Dziś rano załapałem 5 nowych próbek  :wink:
Są jeszcze wolne do ściągnięcia więc łapcie bo 1 miejsce nam ucieka !! !!! !!!!

---------- 19:06 ----------

ogólnie dziś od rana na 2 kompach tylko udało mi się załapać 20 próbek   :!:  :!:  :!:  
Myślę, że gdyby każdy z nas, uczestniczący w tym projekcie zrobił tak jak ja dziś to śmiało do końca miesiąca moglibyśmy zagrozić Team'owi  z 1 miejsca  :idea:
Zapisane

sourcerer

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 176
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #64 dnia: 02 Kwiecień 2007, 21:02 »

" AL " witaj w klubie :) odnosnie mobo. Ja przez jak to ladnie powiedziales " kochana elektrownie " stracilem 2 plyty glowne i 512 ramu. Na szczescie straty duzej nie bylo bo to stare plyty byly ( jedna ECS-a z atlonem 1600+ ktory na szczescie nie padl, a 2 chyba Gigabayta z padnietym  512MB ramu, tu atlon 3000+ tez na szczescie nie padl).
Od kiedy mam nowego AMD 64 3800+ zaraz byl kupiony UPS, i jak dotad nic sie nie stalo.
Tak ze moja rada kup UPS-a.
Zapisane

bartsob5

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 194
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #65 dnia: 02 Kwiecień 2007, 21:33 »

u mnie z pradem tez nie jest zbyt dobrze, ale ja stosuje srodki bezpieczenstwa, w postaci nie wlaczania kompa w ciagu pierwszych 5 minut od ponownego wlaczenia pradu. listwe przepieciowa uznaje oczywiscie za standart. ups to rzeczywiscie najlepsze wyjscie, ale co tu duzo mowic, kosztowne... co jak co, ale wydanie 5 stow zeby nie uzyskac nawet 15 minut pracy bez pradu mi sie nie usmiecha...
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #66 dnia: 03 Kwiecień 2007, 00:54 »

Cytat: "AdNet"

ogólnie dziś od rana na 2 kompach tylko udało mi się załapać 20 próbek   :!:  :!:  :!:  
Myślę, że gdyby każdy z nas, uczestniczący w tym projekcie zrobił tak jak ja dziś to śmiało do końca miesiąca moglibyśmy zagrozić Team'owi  z 1 miejsca  :idea:


Ja łapię zwykle 1-2.
Ale przypominam o możliwości ustawiania czasu przeliczania jednostek w tym projekcie. Wystarczy wejść w preferencje projektu i ustawić Target CPU run time na pożądany czas (zakres 1h-24h).

Gdyby każdy złapane jednostki przeliczał np 6 czy 8 godzin zamiast domyślnej 1 to dopiero szybko byśmy 1 miejsce zgarnęli :idea:
Zapisane

KrzychuP

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 889
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #67 dnia: 03 Kwiecień 2007, 08:55 »

Jak coś złapię, to ustawiam co najmniej 6 godzin (a czasem dłużej, zależnie ile innych jednostek jeszcze mi wisi na kompie)
Zapisane

AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #68 dnia: 03 Kwiecień 2007, 18:14 »

Cytat: "Bober"
Cytat: "AdNet"

ogólnie dziś od rana na 2 kompach tylko udało mi się załapać 20 próbek   :!:  :!:  :!:  
Myślę, że gdyby każdy z nas, uczestniczący w tym projekcie zrobił tak jak ja dziś to śmiało do końca miesiąca moglibyśmy zagrozić Team'owi  z 1 miejsca  :idea:

Gdyby każdy złapane jednostki przeliczał np 6 czy 8 godzin zamiast domyślnej 1 to dopiero szybko byśmy 1 miejsce zgarnęli :idea:


Ja w obu projektach mam chyba ustawiona na 8h ... sprawdzam :-)
... i tu niespodzianka, miałem oba 'no selected' , a ciekawe bo pamiętam jak ustawiałem kiedyś Rosetki na 8h bo ktoś tam pisał, że one najlepiej punktują :D
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #69 dnia: 06 Kwiecień 2007, 11:42 »

A ja odkryłem, że ilość przyznanych punktów w Ralphie jakoś tam zależy od benchmarków :!:
Na klientach  Crunch3r'a dostaję regularnie więcej punktów niż na zwykłych.
Zapisane

Robert1970

  • Bywalec forum
  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 107
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #70 dnia: 06 Kwiecień 2007, 16:18 »

Właśnie przeprowadzamy bardzo zdecydowany atak na 1 miejsce ( a do końca miesiąca ho ho ho ) :) 8) Zostało według moich obliczeń ( na podstawie boincstats.com ) 767 punktów.  Kto może niechaj podnosi żagle i od nawietrznej w nich - niech stracą wiatr :)
Zapisane

Pigu

  • Administrator
  • Starszy Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 10 140
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Październik 2007, 10:46 »

nie mogę się dołączyć do naszego teamu :(
Cytuj
Link has timed out. Please click Back, refresh the page, and try again.
Zapisane

RAD-Poland

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 351
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Październik 2007, 11:01 »

nie wiem jak mogę pomóc ale nie jesteś jedyny
chwilowo zostaje oczekiwać na odpowiedź moderatora i/lub usunięcie usterki
Can't Join TEAM
Zapisane
   
WCG:
PG:         YOYO:

     

Pigu

  • Administrator
  • Starszy Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 10 140
    • Zobacz profil
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #73 dnia: 08 Listopad 2007, 09:36 »

---------- 11:21 23.10.2007 ----------

dalej dupa ;(

---------- 09:36 08.11.2007 ----------

naprawili bubla z RALPHEM :mrgreen: już można przyłączyć się do teamu, co tez skwapliwie uczyniłem
Zapisane

kret

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 900
    • Zobacz profil
    • my point of view..
RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #74 dnia: 08 Listopad 2007, 14:29 »

a ja nawet konto założyłem, co już oznajmiłem w innym miłym wątku :P ale uznałem, ze w 'prokektowym' też się pochwale :P
Zapisane

emik

  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 395
    • Zobacz profil
Odp: RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Styczeń 2008, 10:57 »

czy nowa aplikacja Rosseta Mini też wywala wam błędy? ???

skutecznie zawiesza mi boinca i mimo wyłączenia w menadżerze zadań to nie mogę go uruchomić ponownie - pomaga dopiero restart komputera
Zapisane

buri

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1 352
    • Zobacz profil
Odp: RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Styczeń 2008, 12:45 »

Tez to samo ... przy okazji jeszcze wywlilo mi errora na 2 probke ktora policzylem :/
Jak zawiesi to konkretnie - ja tam wstrzymalem.
Zapisane

kret

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 900
    • Zobacz profil
    • my point of view..
Odp: RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Styczeń 2008, 13:20 »

też mi się posypała próbka w nocy..ale możliwe, ze przez Defense+ z firewalla..zobacztmy jak coś więcej dostene
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #78 dnia: 18 Styczeń 2008, 08:43 »

Czy komuś udało rozwiązać się ten problem ?
Kilka dni temu  po ściągnięciu jednostek RALPHA (tak podejrzewam) zaczął się pojawiać komunikat "ccccccccBOINC Manager nie może się połączyć z klientem".
Jak już wyżej pisano zawiecha  totalna, wcześniej policzone jednostki przepadły. Nie widać żadnych projektów. Kilkukrotnie odinstalowywałem Boinca i po reinstalce było przez parę godzin OK. Nie pomagało przywracanie systemu. Po reinstalacji partycji systemowej wszystko OK.
Dziś rano na jednym z kompów gdzie nie wstrzymałem RALPHA  sytuacja się powtórzyła. Chyba ciągle rozsyłają walnięte jednostki. Jak to rozwiązać?  Reinstalacja windy jest ostatnią rzeczą którą chciałbym zrobić. Jakieś wpisy z rejestru do wywalenia ? A może problem leży gdzie indziej ?

PS. Boinc manager 5.10.30
« Ostatnia zmiana: 18 Styczeń 2008, 09:02 wysłana przez Tommy »
Zapisane


Pigu

  • Administrator
  • Starszy Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 10 140
    • Zobacz profil
Odp: RALPH@Home - Rosetta Alpha
« Odpowiedź #79 dnia: 18 Styczeń 2008, 10:59 »

w moim przypadku pomogła czasowa rezygnacja z Ralpha

sad but true

tutaj metoda na dziada
http://www.boincatpoland.org/smf/index.php/topic,1461.0.html
Zapisane
Strony: 1 [2] 3   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk