Eksperymentowałem trochę z aplikacją multibeam/seti_enhanced (MB_6.10_win_SSE3_ATI_HD5_r177.exe) na ATI OpenCL i mam wrażenie, że to jeszcze nie gotowe. Generalnie, jak wszystkie core'y zajęte, to load na GPU jest 0% i skacze czasem do 20%. Jak zostawię 1 core wolny, to jest lepiej, ale tylko trochę. Największy load na GPU jest, jak zostawię wszystkie core'y wolne, pomimo, że aplikacja nie obciąża żadnego core'a, poza startem aplikacji. Niektóre próbki bardzo przyzwoicie (load 90+%) się liczyły, ale niektóre to tragedia, czyli load 37% i jakieś kompletnie nieakceptowalne i dokuczliwe trzaski przy słuchaniu muzyki. Filmów boję się włączać. Jak jeden włączyłem, gdy eksperymentowałem z odpalaniem dwóch aplikacji jednocześnie, to mi system zdechł.
Myślałem, że podgonię w PM, ale poddaję się. Nieakceptowalne dla mnie problemy ze stabilnością systemu. Punktacja na oko wyszła by 7k na dobę, gdzie w milce wyciągnę 200k na dobę. Może kiedyś dopracują tą aplikację, żeby korzystała z GPU w pełni i nie potrzebowała marnować CPU.