Udało się! Schemat jest banalnie prosty. Może dlatego, że jest tak prosty nie wpadłem na niego od początku. Przydzał zasobów ustawiłem po prostu na stronie projektu, a następnie w BOINC Managerze Zaktualizuj projekt. Na dowód udanej próby standardowo obrazek – tym razem link w miniaturce aby przyspieszyć otwieranie forum.

Ad.
gaballus:
1. Wchodzisz na stronę
World Community Grid i się logujesz.
2. Z menu poziomego na stronie wybierasz MY GRID > Device Manager.
3. Klikasz na nazwę komputera w Device Name.
4. Z listy Current Assigned Device Profile? wybierasz Default i klikasz Edit Device Profiles
5. Klikasz na Default (no chyba, że w pt. 4 wybrałeś z listy Home. Wówczas klikasz tu na Home).
6. Zjeżdżasz na sam dół strony, która się otworzyła i Project Weight: to jest właśnie przydział zasobów. Wpisujesz tutaj swoją wartość i klikasz poniżej SAVE
7. W BOINC Managerze wybierasz projekt World Community Grig i klikasz Zaktualizuj projekt.
To tyle. U mnie działa jak widać na obrazku.
Ad.
Troll81:
Podczas rejestrowania na stronie WCG podałem taką samą nazwę jak do innych projektów tj. ReallyGrid i hasło także to samo, żeby nie mieć problemów później. Wydaje mi się, że chyba dobrze zrobiłem… Nie wiem czy ten schemat postępowania zadziała gdyby się wybrało inną nazwę i hasło ale skoro BOINC Mamager się zsynchronizował z Projektem to IMO problemów być nie powinno również wtedy.