Dzięki Aegis za podzielenie się informacją 
Ja nie doszukałem się tego..
Do usług, traktuję to jako swój wkład w BOINC (z braku sensownej maszyny o obliczeniowym szkoda gadać).
I tak zawsze czytałem znacznie więcej niż pisałem, a teraz to już właściwie nie mam czasu ani czytać, ani pisać...
Tymczasem przyszło kolejne zaskoczenie:
dość niespodziewanie Drug Search for Leishmaniasis skończyło się po pierwszym wykończeniu próbek (zazwyczaj w WCG następowało dosypywanie ich przed końcem czy też ich analiza i dosypywanie celem np. retestu czy przeliczenia brakujących po wykończeniu pierwotnej puli). Obecnie analizowane są zebrane dane (600.000 badanych substancji dało 6 terabajtów danych w bazie) i szukani są najlepsi kandydaci na leki, by przetestować ich na żywo. Pracy z tym jest "na lata". Oficjalne ogłoszenie
na forum.
Co do całego WCG, po raz pierwszy widzę takie pustki w wyborze. Według tabelki jedynym aktywnym stałym projektem jest Fight AIDS @ Home (ten to chyba trochę podziała,
niedawno dostał drugą apkę i ma szacowane 1785 dni do końca).
Clean Energy Project ma status projektu specjalnego i 263 dni, inne mają status projektów zawieszonych:
Help Fight Childhood Cancer ma wg grafiki 90 dni do końca, ale wg statystyk próbek nie rozsyła (i chyba wciąż czekają na opracowanie biochemfizyczne Celu nr 11),
Say No To Schistosoma maq aż 567 dni,
Computing for Clear Water ma oficjalnie dni zero.
Na pocieszenie: na przełomie sierpnia i września miały się zacząć beta testy nowego projektu związanego z badaniami nad rakiem. Chyba jest opóźnienie i projekt nie wyszedł z sierpniowego stanu alfa, ale świeżynka się szykuje.

Jakieś przemyślenia?

Są tu jeszcze zainteresowani WCG?