---------- 13:06 27.08.2007 ----------Nie, AFAIK jeśli liczysz na c2d e6400 to możliwie te same próbki są rozsyłane innym posiadaczom e6400 i "przybliżonym wydajnościowo". Dostajesz troszkę więcej niż masz claimed, bo ci inni liczący na e6400 żądają nawet troszeczkę więcej. Natomiast licząc na jednordzeniowcu dostajesz mniej, bo inni którzy dostali tę samą próbkę, bo mają tego samego/podobnego procka żądają mniej niż Ty, dlaczego? Bo system przyznawania punktów jest niesprawiedliwy? Nie wydaje mi się, on jest sprawiedliwy, liczy średnią z claimed i rozdają podług tej średniej, jak się za bardzo wychylisz (za dużo chcesz) to jesteś karany -50%. Piknikowość userów moim zdaniem polega na tym, że ściągli ze strony wcg co im podsunęli (UD, BOINC, stare wersje), zapuścili, wpatrywali się w animację i się radowali, że coś robią dla ludzkości, natomiast nie zaglądają do zakładki messages, nie patrzą jakie mają benchmarki, nie insteresują czy wyszły nowe wersje itd. itp. Wydaje mi się, że WCG jak żaden inny boincowy projekt właśnie ma największy odsetek takich właśnie liczydłowych, bo wciąż większość zadowala się klientem UD, bo ponad dwie trzecie nie zrzeszyło się w żadnym teamie, bo gros doświadczonych boincowców jest do tego projektu zrażonych, bo zespołowi adminów projektu bardzo zależało na simple view dla boinca, a nie wsparciu dla optymalek, których nigdy nie zaakceptują.
Krótko - powinno się to znacznie ustabilizować po 'przymusowej' i całościowej migracji do boinca, o którym wspomniał Bober.
---------- 20:31 12.10.2007 ----------To jak mi dzisiaj BoincStats podliczyło to aż mnie przestraszyło, musiałem to zbadać. Dawno nie zerkałem jak mi punktują "u źródeł", a tu - nawet fajniście, chyba nie ma się o co bać

No i tak BTW - dziś też, cóż za dziwny zbieg okoliczność

, dobrnąłem do 100k w tym projekcie