BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: Waiting for memory !?  (Przeczytany 2314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KrzychuP

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 889
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« dnia: 13 Grudzień 2006, 18:04 »

---------- 17:11 13.12.2006 ----------

Mam problem:
W statusie próbek wyświetla mi się:

Waiting for memory

i nie liczy mi nic  :?
Czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Restart kompa nie pomógł.

---------- 18:04 ----------

Help pliss  :!:
Zapisane

Juras23

  • Młodszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 580
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudzień 2006, 19:42 »

zobacz co siedzi w rejestrze i może sprawdź programiki do "czyszczenia RAM-u",  poza tym nie mam pojęcia o co chodzi ;(
Zapisane

marcin20_21

  • Bywalec forum
  • ***
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 78
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Grudzień 2006, 23:47 »

Możesz spróbować zmienić ustawienia dotyczące trzymania/nie trzymiania w pamięci zawieszonych aplikacji, może to jakoś pomoże.
Zapisane
url=http://www.puzzlepirates.com/register/welcome.wm?from=r490404][/url]

KrzychuP

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 889
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Grudzień 2006, 08:13 »

Dziś jeszcze po pobraniu nowych próbek wywalił:


2006-12-14 08:16:42|ABC@home|Starting task abc_wu_10543980000_10545480000_0 using abc-finder version 531
2006-12-14 08:16:43|ABC@home|Aborting task abc_wu_10543980000_10545480000_0: exceeded memory limit 62.64MB > 0.00MB
2006-12-14 08:16:43|ABC@home|Unrecoverable error for result abc_wu_10543980000_10545480000_0 (Maximum memory exceeded)


i do tego abortował takie próbki, albo wywalał błąd obliczeń
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 676
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Grudzień 2006, 09:03 »

Przeleciałeś pamięci Mem testem ?
Zapisane

KrzychuP

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 889
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Grudzień 2006, 09:11 »

A skąd go wziąć?

Dodam jeszcze, że jak odpalam kopię Boinca z beznetowca to działa normalnie.
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 676
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Grudzień 2006, 09:19 »

Cytat: "KrzychuP"
A skąd go wziąć?


http://www.memtest86.com/
Na mojego nosa coś chrupie w kościach.
(oczywiście niechciałbym być złym probablistycznym prorokiem  :wink: )
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Grudzień 2006, 11:10 »

Mogę się mylić ale z tego co czytałem są dwa powody takiej sytuacji:
1. Zbyt mało ramu.
2. Próbka zbyt duża aby "zmieścić" się ramie
Tak więc raczej coś z Twoimi kośćmi jest nie tak :/

A co do Memtestu to aby uzyskać wiarygodne wyniki czy wszystko jest oki to należy go zostawić na kilka godzin alby wykonał kilka cykli. Najlepiej zostawić go na całą noc. Jeśli nie wywali błędy to RAM jest oki.

Powodzenia
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

KrzychuP

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 889
    • Zobacz profil
Waiting for memory !?
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Grudzień 2006, 11:53 »

Dzięki wszystkim za pomoc.
Już doszedłem o co biega.
W menu BAM w ustawieniach globalnych było wszystko OK:

Zajmij łącznie nie więcej niż    80% pamięci wirtualnej
Use at most    75% of memory when computer is in use
Use at most    90% of memory when computer is idle

Ale jak podłączyłem tego hosta, to w ustawieniach dla niego jakimś cudem było:

Zajmij łącznie nie więcej niż    80% pamięci wirtualnej
Use at most    0% of memory when computer is in use
Use at most    0% of memory when computer is idle

I przez te zera nie pracował.
Dziwne to jest, bo stało się tak po kilku dniach od podłączenia. I nie przypominam sobie, żebym grzebał w tych ustawieniach.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk