BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Nasz kanał IRC - Porozmawiaj z nami.

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 ... 8   Do dołu

Autor Wątek: Praca  (Przeczytany 95690 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AL

  • Okrrrutny Newsman
  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 555
  • Crazy Pirat!!!
    • Zobacz profil
    • Moja strona domowa
Odp: Praca
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Luty 2007, 23:45 »

Pobrałem 6 - czyli po 3 na rdzeń (pobieranie ustawione na 1 dzień - i cała masa zamrożonych innych jednostek z innych projektów w tym 2 z SAP). Myślę, że jeszcze będzie kilka jednostek - wygląda jakby cały czas je dorabiali. Czy zmiana ustawień z 8 na 24 godziny odniesie jakikolwiek skutek do jednostek już pobranych (w tym dwie aktualnie się liczą) - tzn. czy po zmianie na 24 godziny tyle się będą przeliczały - czy będą się przeliczały ok. 8 godzin i dopiero kiedy pobiorę następne - to te nowe będą się przeliczały ok. 24 godziny?

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Luty 2007, 23:50 »

Z moich nielicznych doświadczeń wynika, że o ile z jednostką jest wszystko ok będzie się liczyć tyle ile w danej chwili wyniesie ustawienie (tylko zaktualizuj projekt) tzn, że jeśli pobrałeś na 8 i w trakcie liczenia zmienisz na 24 powinna liczyć się 24. Nie zmienia to faktu, że nawet jak nic nie kombinuję potrafi m i się liczyć np 6 zamiast 8 (chociaż zdarza się to rzadko).

Dodam, że tylko zwiększałem czas, więc nie wiem czy to działa w drugą stronę.
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Luty 2007, 23:51 »

U mnie stare jednostki po zwiększeniu przydziału czasowego zwiększały się o ile dobrze pamiętam nie więcej niż jakieś 1/2 godz.
Pobieraj śmiało bo jak nie my ich to oni nas    :twisted:
Zapisane


kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Luty 2007, 00:01 »

Walka o Ralpha jak Walka o Ogień  :twisted:

EDIT: moje dwie 4 godzinne próbki z powodzeniem przestawiły się na 24 godzinne  8)
EDIT 2: Dupa, tylko jedna się przestawiła, a przynajmniej na to wygląda bo liczy się już ponad 11 h.
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

AL

  • Okrrrutny Newsman
  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 555
  • Crazy Pirat!!!
    • Zobacz profil
    • Moja strona domowa
Odp: Praca
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Luty 2007, 13:12 »

Przestawianie zadzaiłało! Przy czym ja przestawiłem z 8 na 12 godzin bo przy tylu próbkach ile mam - nie odesłałbym ich przed deadlinem.

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Luty 2007, 20:43 »

Próbka 24 godzinna i 104 pkt. granted  :cry:
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Luty 2007, 21:21 »

Współczuje. Ja za 12-stki dostałem 136 i 154. No zdarzają się takie pechowe... :(
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Luty 2007, 21:28 »

No można się wkurzyć.
Ale mówi się trudno i liczy się dalej.
Za to w ABC zażądałem 126 a dostałem 210  8)
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Luty 2007, 23:58 »

---------- 06:56 23.02.2007 ----------

Zaczynam żałować że wgrałem v5.8.11 kosztem 5.5.0

---------- 08:58 27.02.2007 ----------

puszczają nowe jednostki
Zapisane


kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Luty 2007, 00:05 »

Mam  :)
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Luty 2007, 00:16 »

Tylko jedną dostałem :(
Zapisane

cezar

  • Młodszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 467
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Luty 2007, 01:04 »

Dobra i jedna :)
Zapisane




Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #52 dnia: 01 Marzec 2007, 08:56 »

znowu puszczają RALPHA
Zapisane


kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #53 dnia: 01 Marzec 2007, 09:17 »

Mam 2  :)

EDIT:
Puszczają następne.
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #54 dnia: 02 Marzec 2007, 23:47 »

Właśnie dostałem.
Zapisane

emik

  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 395
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #55 dnia: 02 Marzec 2007, 23:49 »

ja dostałem jedną
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Marzec 2007, 21:26 »

---------- 19:18 03.03.2007 ----------

dawno tylu jednostek nie puścili  8)

EDIT:
Trzech userów naszego "timu" jest jest w pierwszej dziewiątce na świecie   :)

EDIT
RALPH do już pobrania  :!:

---------- 06:21 06.03.2007 ----------

Na stronie RALPHA w serwer status jest tylko jedna jednostka "ready to send". Nie zrażajcie się tym bo mój komp ciągle pobiera kolejne. Próbujcie się ciągle logować na serwer co kilka min - może się udać. W tej chwili liczy się Roseta Beta 5.5.0

---------- 06:57 ----------

Niestety wszystkie pobrane dziś po 20-tej jednostki wysypują się po kilku sekundach  :evil:

---------- 06:26 07.03.2007 ----------

pobierajcie kto może - ja mam już "daily quota"
Zapisane


Lanc

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • http://www.purepc.pl
Odp: Praca
« Odpowiedź #57 dnia: 07 Marzec 2007, 12:49 »

No work from project...

Kurde chciałem sobie policzyć coś innego niż Seti. Policzyłem 2 próbki i więcej nie dostałem jak na razie :/
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #58 dnia: 07 Marzec 2007, 12:56 »

W tym projekcie trzeba walczyć o jednostki :P  

Qrcze Lanc wiesz, że zbliżamy się do pierwszego miejsca na świecie w tym projekcie i każdy punkcik jest dla nas b. ważny? No więc nie zachęcam cię żebyś się do nas przyłączył, bo jeszcze ktoś powie, że cie podkupiłem :P  :wink:

PS W preferencjach tego projektu możesz ustawić sobie ile chcesz, żeby się te próbki przeliczały - od godziny po 2 dni.
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #59 dnia: 07 Marzec 2007, 13:35 »

Cytat: "Lanc"
No work from project...
Kurde chciałem sobie policzyć coś innego niż Seti. Policzyłem 2 próbki i więcej nie dostałem jak na razie :/

Czyżbyś Lanc odprawiał wielkopostną pokutę  :wink:  :D  :?:
Zapisane


Lanc

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • http://www.purepc.pl
Odp: Praca
« Odpowiedź #60 dnia: 07 Marzec 2007, 14:40 »

Cytat: "Bober"
W tym projekcie trzeba walczyć o jednostki :P  

Qrcze Lanc wiesz, że zbliżamy się do pierwszego miejsca na świecie w tym projekcie i każdy punkcik jest dla nas b. ważny? No więc nie zachęcam cię żebyś się do nas przyłączył, bo jeszcze ktoś powie, że cie podkupiłem :P  :wink:

PS W preferencjach tego projektu możesz ustawić sobie ile chcesz, żeby się te próbki przeliczały - od godziny po 2 dni.

Za późno z tym zachęcaniem ;] Widać dawno nie sprawdzałeś ilości liczących :P Przy okazji, twój sig się przydaje ;)

Czyli, że jak sobie np ściągnę jakąś próbkę to moge sobie ustawić ile ma być liczona ? :| To takie trochu dziwne :D I gdzie takowa opcja się znajduje bo coś znaleźć nie umiem... O cache pewnie nie chodzi, bo już sobie ustawiłem 1 dzień :)

Są jakieś optymalki do tego projektu lub do RCN ? ;)
Cytat: "Tommy"
Cytat: "Lanc"
No work from project...
Kurde chciałem sobie policzyć coś innego niż Seti. Policzyłem 2 próbki i więcej nie dostałem jak na razie :/

Czyżbyś Lanc odprawiał wielkopostną pokutę  :wink:  :D  :?:

Można tak powiedzieć ;]

By the way, przydało by się tutaj cytowanie selektywne [;
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #61 dnia: 07 Marzec 2007, 15:12 »

Heh. Założyłem, że takie coś jest niemożliwe :P A rzeczywiście nie sprawdzam. Za dużo projektów do ogarnięcia...już i tak za dużo czasu schodzi mi na oglądanie statystyk :P

BTW cieszę się i witam.

Nie ma żadnych optymalek do RCN i RALPH. W ogóle poza Seti obecnie są jakieś tam optymalki do Riesel Sieve, coś do SIMAP się przewinęło a tak to nie ma do innych projektów.

Tak - możesz zmienić czas przeliczania nawet już ściągniętych próbek (choć w takim wypadku nie ma 100% skuteczności).
Ustawienie: na stronie swojego konta wchodzisz w RALPH preferences i tam masz Target CPU run time.
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #62 dnia: 07 Marzec 2007, 15:28 »

Cytat: "Bober"
Heh. Założyłem, że takie coś jest niemożliwe :P A rzeczywiście nie sprawdzam. Za dużo projektów do ogarnięcia...już i tak za dużo czasu schodzi mi na oglądanie statystyk :P

BTW cieszę się i witam.

Ja również witam serdecznie.
Cytuj

Nie ma żadnych optymalek do RCN i RALPH. W ogóle poza Seti obecnie są jakieś tam optymalki do Riesel Sieve, coś do SIMAP się przewinęło a tak to nie ma do innych projektów.

Chyba jeszcze do Einsteina gdzieś widziałem
Cytuj

Tak - możesz zmienić czas przeliczania nawet już ściągniętych próbek (choć w takim wypadku nie ma 100% skuteczności).
Ustawienie: na stronie swojego konta wchodzisz w RALPH preferences i tam masz Target CPU run time.

Ja zauważyłem coś takiego u mnie. Ustawiłem na 24 zaczęło liczyć zmieniłem na 8 potem na 2. Teraz pokazuje ze zostało 24 a w rzeczywistości liczy właśnie 2.
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Lanc

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • http://www.purepc.pl
Odp: Praca
« Odpowiedź #63 dnia: 07 Marzec 2007, 15:31 »

Cytat: "Bober"
Heh. Założyłem, że takie coś jest niemożliwe :P A rzeczywiście nie sprawdzam. Za dużo projektów do ogarnięcia...już i tak za dużo czasu schodzi mi na oglądanie statystyk :P

Wszystko jest możliwe ;)
To już podchodzi pod uzależnienie :]

Cytat: "Bober"

Tak - możesz zmienić czas przeliczania nawet już ściągniętych próbek (choć w takim wypadku nie ma 100% skuteczności).
Ustawienie: na stronie swojego konta wchodzisz w RALPH preferences i tam masz Target CPU run time.


Pkt oczywiście będzie więcej :> Przy jakim ustawieniu pkt jest szansa na najwięcej pkt ? :) Widze, że w RCN też sobie mogę ustawić czas liczenia. Mile widziane jakieś sugestie ;) Tak żeby San Diego 3Ghz się nie nudził :P
BTW te projekty, razem z RCN strasznie dziwnie punktują... W RCN mam przeliczone 2 jednostki, claimed credit ~44, a granted tylko ~22  :x  8O
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #64 dnia: 07 Marzec 2007, 15:37 »

No cóż ze względu na to iż w Ralphie próbki są rzadko to najlepiej ustawić jak najdłuższe moim zdaniem, chyba że liczysz jeszcze inne projekty to już musisz sam zdecydować. A co do RCN to nie wiem, dawno nie liczyłem.

EDIT:
Ja w innym projekcie miałem Claimed ok 500 a granted  ok. 200  :wink:
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #65 dnia: 07 Marzec 2007, 16:00 »

Cytat: "Lanc"

To już podchodzi pod uzależnienie :]

Ja uzależniony?...niemożliwe :wink:
Cytat: "Lanc"

Widze, że w RCN też sobie mogę ustawić czas liczenia.

A to ciekawe. Ja nie widzę...
Cytat: "Lanc"

BTW te projekty, razem z RCN strasznie dziwnie punktują... W RCN mam przeliczone 2 jednostki, claimed credit ~44, a granted tylko ~22  :x  8O

RCN normalnie daje tyle punktów ile się żąda. Wyjątkiem są wieloprocesorowe procki Intela, przy których system punktacji RCN trochę świruje (bodajże C2D są właśnie o połowę przycinane). Nie pytaj czemu...nikt nie wie :P

Ogólnie systemów przyznawania punktów jest sporo...zachęcam do dalszej lektury forum :P
Zapisane

Lanc

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • http://www.purepc.pl
Odp: Praca
« Odpowiedź #66 dnia: 07 Marzec 2007, 16:43 »

Cytat: "Bober"

Cytat: "Lanc"

Widze, że w RCN też sobie mogę ustawić czas liczenia.

A to ciekawe. Ja nie widzę...

Opcja się nazywa tak samo jak w przypadku Ralph'a ;] No chyba, że służy to do czegoś innego, tylko, że miałem tam ustawione 60 minut, projekt zessał 10 próbek i każda się liczy w dokładnie 60 minut ;]
Cytat: "Bober"
Cytat: "Lanc"

BTW te projekty, razem z RCN strasznie dziwnie punktują... W RCN mam przeliczone 2 jednostki, claimed credit ~44, a granted tylko ~22  :x  8O

RCN normalnie daje tyle punktów ile się żąda. Wyjątkiem są wieloprocesorowe procki Intela, przy których system punktacji RCN trochę świruje (bodajże C2D są właśnie o połowę przycinane). Nie pytaj czemu...nikt nie wie :P

Ogólnie systemów przyznawania punktów jest sporo...zachęcam do dalszej lektury forum :P


No to zobacz to. Jak widać 3x dostałem połowę pkt...  :evil:
Zapisane

kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #67 dnia: 07 Marzec 2007, 17:06 »

Ja również nie widze takiej opcji żeby ustawić czas..Może jakiegoś screena dasz ?
A co do ilości punktów to narazie nie ma co narzekać, to dopiero 3 próbki poczekamy zobaczymy i wtedy pomyślimy.
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

Lanc

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • http://www.purepc.pl
Odp: Praca
« Odpowiedź #68 dnia: 07 Marzec 2007, 17:18 »

Mój błąd ;]
Przewidziało mi się  :oops:   :wink:
Zapisane

Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #69 dnia: 07 Marzec 2007, 17:20 »

I wszystko jasne.



Tak na wszelki wypadek [moderacja: link nie aktualny]o preferencjach[/]



Jeśli chodzi o punkty w RCN...nie wiem o co chodzi. Może to być związane z klientem 5.5.0.

Zrób eksperyment i policz jednostkę na klasycznym kliencie i zobaczymy jaki efekt.



Zrobił się OT, także można to będzie przenieść do RCN.
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #70 dnia: 08 Marzec 2007, 00:07 »

RALPH dostępny
Zapisane


kempler

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 118
  • O'rly?
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #71 dnia: 08 Marzec 2007, 00:12 »

Jak zawsze dostałem  :D 1 ale zawsze coś :)
Zapisane

Kury Nas pogryzą, Raptory zeżrą....

cezar

  • Młodszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 467
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #72 dnia: 09 Marzec 2007, 00:06 »

Też już liczę kolejną.


A tak mi punktowało ostatnio:

Cytuj
447606 395717 6 Mar 2007 0:51:47 UTC 8 Mar 2007 6:40:50 UTC Over Success Done 85,570.69 397.88 183.20

439884 389476 1 Mar 2007 16:44:59 UTC 3 Mar 2007 22:40:08 UTC Over Success Done 85,608.54 398.35 355.27


Skąd takie róźnice?
Zapisane




Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #73 dnia: 09 Marzec 2007, 01:05 »

Cytat: "cezar"
A tak mi punktowało ostatnio:
Cytuj
447606 395717 6 Mar 2007 0:51:47 UTC 8 Mar 2007 6:40:50 UTC Over Success Done 85,570.69 397.88 183.20
439884 389476 1 Mar 2007 16:44:59 UTC 3 Mar 2007 22:40:08 UTC Over Success Done 85,608.54 398.35 355.27
Skąd takie różnice?


Twój wynik jest porównywany z dwoma innymi odesłanymi na serwer. Jeśli wyniki do porównania są wyższe od Twoich do uśredniają to i dostajesz więcej punktów , w przeciwnym wypadku mniej ( niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę - chyba jednak coś tu nie pasuje bo w takim wypadku punkty powinny raczej wisieć na pendingu do czasu aż będzie co porównywać.). Ponadto obie jednostki mogły być liczone na różnych wersjach Ralpha.

BTW Ja bym sie i tak cieszył że tak długie jednostki doliczyły się szczęśliwie do końca. Zauważyłem że gdy na serwerze jest "ready to send=1 to ściągają mi się jednostki Ralpha (zwykle 2-4)  i wszystkie się wywalają po kilku sekundach.
Zapisane


Bober

  • Global Moderator
  • Starszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 756
  • BOINC... I'm back!!!
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #74 dnia: 09 Marzec 2007, 01:24 »

Z tego co wiem w RALPHie jednostki nie są replikowane.
Nie jestem pewny jak działa system przyznawania punktów, więc nie wiem skąd te wahania...ale to jest do wyczytania na forum RALPH.
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #75 dnia: 12 Marzec 2007, 08:57 »

---------- 07:10 12.03.2007 ----------

Przed chwilą zassał mi się ralphowy "master file". Sądzę więc, że sypnie niedługo nowymi jednostkami - najdalej jutro. Trzymajcie rękę na pulsie  :wink:

---------- 17:57 12.03.2007 ----------

jednostki już dostępne

EDIT:
PS Dzisiaj UotD w Ralphie jest Silver Streak z SETI.USA najszybciej goniący nas wędkujący kolega
Zapisane


AdNet

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Marzec 2007, 01:13 »

Cytat: "Tommy"
mały off-top
Wtorek/środa gruntowna modernizacja - wymieniam celka na C2D E6400/1GB PC-6400 . Sam jestem ciekaw jak Ralph się zachowa pod "Viśtą".
Oby tylko jednostki od ręki były  :twisted:  Myślę, że w lutym będziemy na 1-st place.


ile za taką konfigurację w PLNach trzeba dać ?
Zapisane

Tomislaw

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 701
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Marzec 2007, 02:17 »

Dobre MoBo (np. ASUS P5B DELUXE, Gigabyte  GA-965P-DS4 , Gigabyte GA-965P-DQ6) ~ 600-770
INTEL Core2Duo E6400~ 890
1 GB DDR2 PC-6400~300
Chieftec 350-400W ~150-190
karta grafiki jeśli lubisz pograć to min GF7600GT - 500-580 ( jeśli nie - wystarczy tańszy GF7300)
DVDRW -120
Obudowa midi ATX jakaś zwykła tania ( i tak przecież wywalisz ten seryjny zasilacz ) -120
HDD- SATA2/NCQ/8MB/7200rpm - nie musi być wcale duży 80 GB - 175

naprawdę na zasilaczu i na płycie głównej nie ma co oszczędzać !
Zapisane


D_T_G

  • Młodszy Liczydłowy
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 448
    • Zobacz profil
Odp: Praca
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Marzec 2007, 14:57 »

Mam b. podobną jak powyżej konfigurację, z tym, że mobo to ga-965p-ds3, a zasilacz to tagan 380W (jeszcze inne to 250gb dysk) i wyszło mnie 3400zł, w tym pamięci prawie dwa razy drożej (GeiL ULL 4-4-4-12), ale nie specjalnie oszczędzałem obudowie (chieftec).
Zapisane

Lanc

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 26
    • Zobacz profil
    • http://www.purepc.pl
Odp: Praca
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Marzec 2007, 22:17 »

Cytat: "Tommy"
Dobre MoBo (np. ASUS P5B DELUXE, Gigabyte  GA-965P-DS4 , Gigabyte GA-965P-DQ6) ~ 600-770
INTEL Core2Duo E6400~ 890
1 GB DDR2 PC-6400~300
Chieftec 350-400W ~150-190
karta grafiki jeśli lubisz pograć to min GF7600GT - 500-580 ( jeśli nie - wystarczy tańszy GF7300)
DVDRW -120
Obudowa midi ATX jakaś zwykła tania ( i tak przecież wywalisz ten seryjny zasilacz ) -120
HDD- SATA2/NCQ/8MB/7200rpm - nie musi być wcale duży 80 GB - 175

naprawdę na zasilaczu i na płycie głównej nie ma co oszczędzać !


Hmm te ceny to z komputronika są ?
7600GS od Galaxy z Zalmanem i 256Mb kosztuje teraz około 400 zł.
Dobre mobo to również Asus P5N-E SLI - lepsze od P5B Dlx - nf650 - mniej się grzeje, działają dzielniki ramu inne niż 1:1, FSB 500 robi bez problemu, a kosztuje ~400 zł ;) )
Reszta zestawu ok ;]
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 ... 8   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk