Witam, nie pisałem ani nie liczyłem dla BOINC już trzy lata

Zastanawiam się nad powrotem ponieważ mój komputer nocami stoi nie używany więc pomyślałem, że aż szkoda, że się tak marnuje

Zdążyłem już zrobić małe rozpoznanie pod kątem zmian i mam dwa pytanka które mi się urodziły:
1. Nie pamiętam już jak były liczone punkty za uczestnictwo w BOINC. Z tego co patrzę w mój podpis na forum to miałem ponad 1kk punktów, a gdy wejdę na stronkę BOINC stats! to mój profil wygląda tak: http://boincstats.com/pl/stats/-1/user/detail/2293551/overview
Czy to wszystko wróci gdy zacznę już liczyć ? Czy może coś się uszkodziło i powinienem założyć nowy profil/jakoś zresetować stary ? Jak to rozegrać aby później nie było żadnych problemów (nie rozdzielić sobie kont/nie spowodować innych błędów/problemów) ?
2. Czy jeśli chodzi o wybór projektów nie dla punktów tylko dla spraw naprawdę istotnych, to czy ciągle najistotniejsze są projekty: WCG, Rosetta, Cosmology i MilkyWay ? Czy może któryś z nich już stał się "nieprzydatny" bądź pojawiły się jakieś inne, które są może ważniejsze ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.