BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Strony: 1 ... 3 4 5 6 [7]   Do dołu

Autor Wątek: Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...  (Przeczytany 52447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikiem Rad@H (II) i sposoby ich rozwiązania
« Odpowiedź #240 dnia: 12 Lipiec 2012, 18:42 »

Boinc manager 7.0.24 i ubuntu 12.04 64 bit. Niechaj ktoś pomoże, jak odpalić czujkę. postąpiłem wg porady z http://www.boincatpoland.org/smf/radioactivehome/uruchomienie-czujnika-w-systemie-linux/ i dalej postęp 0.0% . Czujka sobie "pika" i na bieżąco pokazuje dane. Jeżeli ma ktoś podpiętą czujkę do ubuntu i tego managera niechaj da znać.
Zapisane

ryszard.korczyk

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 068
  • Forumowy elektronik
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikiem Rad@H (II) i sposoby ich rozwiązania
« Odpowiedź #241 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:01 »

Boinc manager 7.0.24 i ubuntu 12.04 64 bit. Niechaj ktoś pomoże, jak odpalić czujkę. postąpiłem wg porady z http://www.boincatpoland.org/smf/radioactivehome/uruchomienie-czujnika-w-systemie-linux/ i dalej postęp 0.0% . Czujka sobie "pika" i na bieżąco pokazuje dane. Jeżeli ma ktoś podpiętą czujkę do ubuntu i tego managera niechaj da znać.
W folderze /var/lib/boinc-client/slots/xx/ gdzie xx to liczba znajdź folder z plikiem radac_..... i zobacz co widać w stderr.
Zapisane

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikiem Rad@H (II) i sposoby ich rozwiązania
« Odpowiedź #242 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:09 »

Wszystko jasne:

Could not find any of the devices listed in sensors.xml: The specified device was not found

a tutaj niby ok. Po poleceniu udevadm test /sys/bus/usb/devices

parse_file: reading '/etc/udev/rules.d/53-radioactive.rules' as rules file

proszę o weryfikację ostatnich linijek

udev_rules_new: rules use 270828 bytes tokens (22569 * 12 bytes), 44447 bytes buffer
udev_rules_new: temporary index used 76360 bytes (3818 * 20 bytes)
udev_device_new_from_syspath: device 0x7ff412dabb70 has devpath '/bus/usb/devices'
udev_device_new_from_syspath: device 0x7ff412dae4c0 has devpath '/bus/usb/devices'
udev_device_read_db: no db file to read /run/udev/data/+subsystem:devices: No such file or directory
udev_device_new_from_syspath: device 0x7ff412daeb10 has devpath '/bus/usb'
ACTION=add
DEVPATH=/bus/usb/devices
SUBSYSTEM=subsystem
UDEV_LOG=6
USEC_INITIALIZED=4037268794
Zapisane

ryszard.korczyk

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 068
  • Forumowy elektronik
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikiem Rad@H (II) i sposoby ich rozwiązania
« Odpowiedź #243 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:14 »

Wszystko jasne:
Could not find any of the devices listed in sensors.xml: The specified device was not found
a tutaj niby ok.
parse_file: reading '/etc/udev/rules.d/53-radioactive.rules' as rules file
Daj lsusb w konsoli z prawami roota, znalazło tam urządzenie 16c0:....?
Zapisane

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikiem Rad@H (II) i sposoby ich rozwiązania
« Odpowiedź #244 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:18 »

Niestety nie ma.

root@andy-P67A-UD3:/var/lib/boinc-client# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:c018 Logitech, Inc. Optical Wheel Mouse
Bus 002 Device 003: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Flash Card Reader/Writer

w pliku /etc/udev/rules.d/53-radioactive.rules

jest

#RAD@Home
ATTR{idVendor}=="16c0", MODE="666", GROUP="plugdev"

czyżby ==  ?

Zapisane

ryszard.korczyk

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 068
  • Forumowy elektronik
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikiem Rad@H (II) i sposoby ich rozwiązania
« Odpowiedź #245 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:22 »

Niestety nie ma.

root@andy-P67A-UD3:/var/lib/boinc-client# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:c018 Logitech, Inc. Optical Wheel Mouse
Bus 002 Device 003: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Flash Card Reader/Writer

w pliku /etc/udev/rules.d/53-radioactive.rules
jest
#RAD@Home
ATTR{idVendor}=="16c0", MODE="666", GROUP="plugdev"
Tak, ale kernel nie wykrył takiego urządzenia. lsusb go nie wyświetla, sprawdź na innym porcie, na innym kablu. Dociśnij wtyczkę USB do czujki, może nie dokońca weszła?
Zapisane

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #246 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:36 »

Po szybkim reboot przełączyłem się testowo na windows seven 64 bit i na managerze 6.13.4 x64 również nie działa cały czas 0.0%

Czujka świeci poziom radiacji pokazuje coś tam pika port usb zmieniłem. Podłączone jest to na kablu na którym drukarka bez problemu działa. Dalej nic nie wiem.
W managerze urządzeń windows mam nierozpoznane urządzenie usb ? Czyżby wymagany był dodatkowy sterownik ?
Kolejny restart i odłączyłem się od projektu i przyłączyłem ponownie pod windows. Nierozpoznane urządzenie usb zniknęło i tutaj jest ok . Tylko jak widzę czujnik jest jako
urządzenie pamięci masowej usb ? Jaki powinien być id urządzenia pod windows ?
USB\VID_058F&PID_6362&REV_0127
USB\VID_058F&PID_6362
« Ostatnia zmiana: 12 Lipiec 2012, 19:48 wysłana przez andy101fah »
Zapisane

ryszard.korczyk

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 068
  • Forumowy elektronik
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #247 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:45 »

Sterownik nie jest wymagany, powinna być wykryta jak urządzenie HID.
Przypuszczalnie jest jakiś problem z połączeniem. Spróbuj na innym kablu, wyciągnij czujkę z obudowy ściągając zatyczki. spróbuj ją podłączyć bez obudowy. Możliwe, że wtyczka nie dochodziła do końca poprzez korek. Jeśli nadal będzie problem to jutro wyślę inną czujkę.
Zapisane

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #248 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:55 »

Najprostsza możliwa rzecz. Wyciągnąłem czujkę z tuby, wziąłem inny kabel i ruszyła pod windows bez problemu. DZIAŁA !!! Dzięki za pomoc.
Zapisane

ryszard.korczyk

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 068
  • Forumowy elektronik
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #249 dnia: 12 Lipiec 2012, 19:55 »

:)
Zapisane

metalic

  • Bywalec forum
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 23
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #250 dnia: 12 Lipiec 2012, 22:33 »

Kabel...dzięki za info, 2905 znów nadaje ;)
Zapisane

gregre

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 675
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #251 dnia: 15 Lipiec 2012, 21:42 »

2012-07-15 21:15:41 | Radioactive@Home | Requesting new tasks for CPU
2012-07-15 21:15:42 | Radioactive@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
2012-07-15 21:15:42 | Radioactive@Home | Project has no tasks available

coś jakby serwer niedomagał ?
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Norway
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 786
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #252 dnia: 15 Lipiec 2012, 21:53 »

Działa, ponów komunikację.
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #253 dnia: 07 Listopad 2012, 02:19 »

Co jest grane? klient 7.0.27 pod Kubuntu 12.10 64bit i niby pobiera próbkę bezproblemowo zaczyna liczyć, pokazuje czas do zakończenia 6 sekund i po 6 sekundach w polu Remaing już tylko pustka. Podświetlenie czujki działa cały czas bez względu na ustawienia z konta użytkownika. "Pikanie" również nie reaguje na zmiany. Ciekawe, pod ubuntu 12.04 nie było takich problemów. Jakieś sugestie  :dunno:  :arrr:

polecenie lsusb pokazuje prawidłowo:
andy@andy-P67A-UD3:~$ lsusb
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 16c0:05df VOTI
Bus 001 Device 003: ID 046d:c018 Logitech, Inc. Optical Wheel Mouse
Bus 002 Device 003: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Flash Card Reader/Writer

po wydaniu polecenia udevadm test /sys/bus/usb/devices

nie mam żadnego wpisu radioactive
« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2012, 02:34 wysłana przez andy101fah »
Zapisane

ryszard.korczyk

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 068
  • Forumowy elektronik
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #254 dnia: 07 Listopad 2012, 08:15 »

To wersja w rurce? Jeśli tak to może być z problem z kontaktowaniem złącza USB. Czasem zdarzało się, że złacze USB uciekało głębiej do środka, styki zasilania łączyły ale nie było połączenia. Trzeba wtedy ściągnąć zatyczkę z drugiej strony popchać płytkę aby gniazdo zbliżyło się do drugiego korka. Nowsze wersje nie mają tego problemu, mają kabel USB wbudowany na stałe.
Zapisane

andy101fah

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 917
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #255 dnia: 07 Listopad 2012, 17:51 »

Przetestowałem i nic nie pomogło, nawet na wyciągniętej całkowicie czujce z obudowy. Pod windows seven 64bit wszystko ok.
Zapisane

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #256 dnia: 07 Listopad 2012, 18:06 »

uprawnienia?
Zapisane

gaballus

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 219
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #257 dnia: 07 Listopad 2012, 18:48 »

Zapisane

predatoraf

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 335
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #258 dnia: 04 Czerwiec 2013, 19:14 »

Dostałem email o następującej treści:

Hello,

Your sensor connected to host 6798 currently runs in debug mode.
 If you didn't set this on purpose, please go to your preferences at http://radioactiveathome.org/boinc/prefs.php?subset=project and disable the debug checkbox.
Debug mode is useful only when looking for hardware/software bugs/problems, otherwise it should be disabled.
Które to, debug checkbox?

Zapisane

Szopler

  • Radioaktywny
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 545
    • Zobacz profil
    • szoplik.pl
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #259 dnia: 04 Czerwiec 2013, 19:32 »

! DO NOT SET THIS WITHOUT REASON !
Application/Sensor debug:
Shorter workunits with additional debug info printed to stderr.
Additional sensor hardware test at the start of WU.
Shorter sample time (20s).
Please avoid using this during normal operation
Zapisane

Angelraphael

  • Bywalec forum
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 77
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #260 dnia: 05 Lipiec 2013, 15:16 »

Na wykresach na mapce widzimy: 7 days, 1 -hour samples, uSv/h
i teraz moje pytanie brzmi: czy próbka która jest notowana co godzinę na wykresie jest średnią z godziny między jedną a drugą próbką czy też jest to aktualny odczyt z licznika? 
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Norway
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 786
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #261 dnia: 05 Lipiec 2013, 17:14 »

... czy próbka która jest notowana co godzinę na wykresie jest średnią z godziny między jedną a drugą próbką czy też jest to aktualny odczyt z licznika?
Średnia.
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

predatoraf

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 335
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #262 dnia: 18 Lipiec 2013, 22:25 »

Witam, od jakiegoś czasu mam swoją czujkę i co jakiś czas zaglądałem na mapkę ciesząc oczy zieloną kropeczką.
A teraz zerkam i jej nie ma.... w dodatku czujka nie reaguje na zmianę ustawień na
http://radioactiveathome.org/boinc/home.php
Nie ważne, czy chcę włączyć "pikanie", czy wyłączyć podświetlenie, czujka nie reaguje.
Co może być przyczyną tego typu rzeczy?
Zapisane

Szopler

  • Radioaktywny
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 545
    • Zobacz profil
    • szoplik.pl
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #263 dnia: 18 Lipiec 2013, 22:29 »

Czy komputer widzi podłączone urządzenie USB? Jaki numer hosta?
Zapisane

predatoraf

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 335
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #264 dnia: 18 Lipiec 2013, 22:41 »

 :wth: Ktoś mi podpiął czujkę pod inny port, port tak jakby działa bo zasila czujkę, ale komputer jej nie widział. Teraz już jest ok. Niepotrzebnie zawracam wam głowę :D
Zapisane

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #265 dnia: 13 Sierpień 2013, 09:45 »

A mi czujka skutecznie coś zwaliła chyba. Wczoraj komp zaczął strasznie mulić. Najpierw padł net. A padł do tego stopnia ze nawet boincmgr z klientem boinc nie mógł złapać kontaktu. Choc na jednej maszynie stoją. Co zabawne w tym czasie torrent ssać umiał. Ale http całkiem leżało. Nawet ping do google nie przechodził.

Poszedł standardowy restart kompa. Ładowanie systemu zajęło 25 minut. Potem chodził jak słonica w ciąży. Dźwięk przestał działać. Próba odpalenia jakiegokolwiek programu to co najmniej 2 minuty czekania. Kolejny restart i znów to samo. Po odłączeniu czujki RADIOACTIVE@Home system zabootował się normalnie i wsio działa.

Czy to moze być padnięty port USB? czy czujka strzeliła?
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Norway
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 786
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #266 dnia: 13 Sierpień 2013, 13:05 »

A wykonałeś najprostszy test (podpięcie czujki do innego portu)?
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #267 dnia: 13 Sierpień 2013, 15:23 »

tak. I przez jakiś czas działało normalnie. niedługo zrobie jeszcze prostszy test i podepne do innego kompa. :D
Zapisane

necavi

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 901
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #268 dnia: 13 Sierpień 2013, 16:00 »

A sterowniki USB na mobo sprawdzone? Takie niejednoznaczne przypadki to często objaw uszkodzenia driverów - spróbuj je reinstalować.

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #269 dnia: 14 Sierpień 2013, 09:03 »

sterowniki zdają się pracować normalnie. żadnych errorów w logu systemowym.
Zapisane

predatoraf

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 335
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #270 dnia: 21 Sierpień 2013, 12:01 »

Cześć, dlaczemu dostaję emaile z informacją, że czujka pracuje w trybie debug, skoro tryb debug mam wyłączony?

"Your sensor connected to host 6798 currently runs in debug mode.
 If you didn't set this on purpose, please go to your preferences at http://radioactiveathome.org/boinc/prefs.php?subset=project and disable the debug checkbox.
Debug mode is useful only when looking for hardware/software bugs/problems, otherwise it should be disabled."
Zapisane

gregre

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 675
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #271 dnia: 14 Październik 2013, 21:33 »

coś u mnie z czujką nie tak czy jak?

http://radioactiveathome.org/boinc/workunit.php?wuid=2422583
i druga którą ubiłem właśnie

http://radioactiveathome.org/boinc/workunit.php?wuid=2423401
runtime standardowo na 2h, właśnie zrobiłem reset projektu...
Zapisane

Szopler

  • Radioaktywny
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 545
    • Zobacz profil
    • szoplik.pl
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #272 dnia: 14 Październik 2013, 22:12 »

Nie znalazło czujki (może się zawiesiła). Odepnij na chwilę od USB i daj znać jak poszło.
Zapisane

gregre

  • Liczydłowy
  • **
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 675
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #273 dnia: 15 Październik 2013, 07:16 »

samo odpięcie czujki nie pomogło,
pomógł reset projektu przy odpiętej czujce, reset PC, podpięcie i aktualizacja projektu...
Zapisane

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #274 dnia: 15 Październik 2013, 16:49 »

a sam reset PC by nie wystarczył??
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Norway
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 786
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
Problemy z czujnikami i sposoby ich rozwiązania...
« Odpowiedź #275 dnia: 15 Październik 2013, 19:13 »

a sam reset PC by nie wystarczył??
Albo lepiej odłączenie zasilania na chwilkę (niektóre płyty trzymają napięcie na USB nawet po wyłączeniu komputera).
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka
Strony: 1 ... 3 4 5 6 [7]   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk