BOINC@Poland

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7   Do dołu

Autor Wątek: DrugDiscovery@Home  (Przeczytany 63067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #40 dnia: 09 Listopad 2010, 16:16 »

Microsoft Windows (98 or later) running on an Intel x86-compatible CPU 0.13 (cuda23) 8 Nov 2010 0:26:50 UTC
Naprawdę?
Tak na prawdę, to wczoraj weszli na CUDA2.3...
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Listopad 2010, 16:34 »

Cytuj
Microsoft Windows (98 or later) running on an Intel x86-compatible CPU    0.31 (cuda)    22 Mar 2010 12:35:06 UTC
Linux running on an Intel x86-compatible CPU    1.24 (cuda)    22 Mar 2010 12:35:06 UTC
Zapisane

Tomasz R. Gwiazda

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 971
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #42 dnia: 09 Listopad 2010, 17:27 »

to ze dali app to jedno
a czy wu sa do tego to drugie :)

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Listopad 2010, 17:41 »

Ap jest dopiero od dziś :D daj im trochę czasu :D
Zapisane

Tomasz R. Gwiazda

  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 971
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Listopad 2010, 17:45 »

spoko
ale kojarze jakies projekty co tez tak mialy a probki na GPU nigdy sie nie doczekalem :

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Listopad 2010, 17:49 »

no ja się doczekałem i w picevolver i w paru innych :D po prostu mały sens liczenia tam.... cieszę się że nareszcie jakiś białkowiec BOINC jest na ATI :D
Zapisane

Cyfron

  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 122
    • Zobacz profil
    • Propersound
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Listopad 2010, 17:52 »

dajcie znać, jak tylko się pojawią jakieś WU, to przełączę co mogę tam - będę teraz wszędzi liczył "ideowo"  :parrrty:

apohawk

  • Leń
  • Newsmani
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 065
  • Ask no questions, hear no lies.
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #47 dnia: 10 Listopad 2010, 00:14 »

Super, tylko coś próbek nie ma. Dołączyłem do projektu, to mi pobrało jedną próbkę CPU, ale co to wyprawia, to masakra. python, cygwin, wszystko się w próbce unzipuje przez wrapper, a potem wrapper odpala coś, śpi ileś tam i potem dopiero włącza kolejne coś...

Szkoda, że projekt nie ma jakiegoś uniwersyteckiego zaplecza, tak przynajmniej piszą, że nie mają.
Zapisane
No good deed goes unpunished.

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Listopad 2010, 02:04 »

ja tam czekam, zaznaczyłem by nie pobierało próbek CPU :D
Zapisane

goofyx

  • Moderator
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 324
  • Po prostu goofyx :)
    • Zobacz profil
    • Blog goofyx'a
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Listopad 2010, 09:18 »

Ale zaszaleli <- już nie co ssać :(
Wracam do CC
Zapisane

apohawk

  • Leń
  • Newsmani
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 065
  • Ask no questions, hear no lies.
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Listopad 2010, 22:24 »

Niby rzucili 9,228 próbek, ale na GPU dalej nie mogę nic dostać.  ::)
Zapisane
No good deed goes unpunished.

mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 791
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Listopad 2010, 22:36 »

U mnie to samo:

2010-11-12 22:34:10 | DrugDiscovery | Requesting new tasks for NVIDIA GPU
2010-11-12 22:34:12 | DrugDiscovery | Scheduler request completed: got 0 new tasks
2010-11-12 22:34:12 | DrugDiscovery | Message from DrugDiscovery: No work sent


Narazie 100% load na Folding@home  ;D
Zapisane

goofyx

  • Moderator
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 324
  • Po prostu goofyx :)
    • Zobacz profil
    • Blog goofyx'a
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Listopad 2010, 23:06 »

Niby rzucili 9,228 próbek, ale na GPU dalej nie mogę nic dostać.  ::)
Tia rzucili, ale w 10 minut tego nie było :D
Zapisane

mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 791
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Listopad 2010, 23:27 »

Nie wiem jaki maja refresh, ale server status caly czas podaje (12 Nov 2010 22:24:03 UTC ):

Results ready to send   9,184

Moze to only CPU ?
Zapisane

apohawk

  • Leń
  • Newsmani
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 065
  • Ask no questions, hear no lies.
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Listopad 2010, 23:38 »

Na to wygląda :( Refresh mają dobry, 9380 próbek do pobrania.
Zapisane
No good deed goes unpunished.

Ufol

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 372
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Luty 2011, 14:53 »

Czy zadziałała aplikacja licząca na gpu? Postanowiłem odkopać ten wątek, ponieważ projekt wydaje się być niezwykle interesującym i pożytecznym.
Zapisane

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Luty 2011, 15:02 »

http://boinc.drugdiscoveryathome.com/apps.php
http://boinc.drugdiscoveryathome.com/forum_thread.php?id=236 jak na razie wciaż zonki mają chyba
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwiec 2011, 11:29 wysłana przez Troll81 »
Zapisane

Ufol

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 372
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #57 dnia: 06 Marzec 2011, 22:35 »

Czyli w najbliższej przyszłości nie ma szans na białkowiec dla Ati?
Zapisane

Troll81

  • Troll forumowy
  • Newsmani
  • Starszy Kalkulator
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 32 521
  • Owoc żywota twojego je ZUS
    • Zobacz profil
Odp: DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #58 dnia: 07 Marzec 2011, 00:29 »

przynajmniej mnie takie słuchy nie doszły. MOżna F@H mielić na ATI ale słabo to wygląda....
Zapisane

Aegis Maelstrom

  • Newsmani
  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 037
  • Wspieramy projekty naukowe.
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #59 dnia: 20 Sierpień 2011, 09:56 »

Zajrzałem na stronę projektu by upewnić się, czy nie wnioskować o przeniesienie tego wątku do projektów nieaktywnych.

Stan jest taki, że administator sporadycznie daje jeszcze oznaki życia, ale obecnie nie generują nowych jednostek i do liczenia projekt jest nieaktywny.

AL

  • Okrrrutny Newsman
  • Newsmani
  • Kalkulator
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 5 555
  • Crazy Pirat!!!
    • Zobacz profil
    • Moja strona domowa
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Sierpień 2011, 12:21 »

Póki co jeszcze coś tam dają - więc poczekamy.

Slavkoyama

  • Bywalec forum
  • *****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 185
  • Man @ Old Compz
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Sierpień 2011, 15:11 »

A jednak chyba trochę to działa:

Ja czasami coś dostaję - ostatnio chyba 2 dni temu jedną małą próbkę za kilka pkt
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Listopad 2016, 11:30 »

Ufff, znalazłem ten wątek...

Dobra Panowie, odkopuję bo projekt będzie reaktywowany, a za serwer będę odpowiedzialny ja i Goofyx :)

Obecnie serwer w sumie już stoi (ale nie jest udostępniony publiczności), zaś my kończymy pracę nad przystosowaniem aplikacji Autodock pod BOINC. Na tę chwilę spodziewamy się aplikacji dla CPU i CUDA. W odróżnieniu od apki w dawnym projekcie, ta będzie działać natywnie z BOINC.
W dalszym czasie dojdzie aplikacja GROMACS, jeżeli nie polegnę przy dostosowaniu jej do potrzeb BOINC.
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

kva.pl

  • _
  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 241
  • Aller Funkverkehr ist Landesverrat.
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Listopad 2016, 11:39 »

A nie odkrywasz czasem kola na nowo? Wydaje mi sie ze sa projekty ktore uzywaly autodocka w BOINCu (find@home mi sie kojarzy), moze udostepnia kod?
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Listopad 2016, 12:08 »

A nie odkrywasz czasem kola na nowo? Wydaje mi sie ze sa projekty ktore uzywaly autodocka w BOINCu (find@home mi sie kojarzy), moze udostepnia kod?
WCG używa we wszystkich aplikacjach, niestety zamknęli swój kod...
Jest skrypt przygotowujący wrappera, ale ja wolę to bardziej "elegancko" rozwiązać.
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

kva.pl

  • _
  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 241
  • Aller Funkverkehr ist Landesverrat.
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Listopad 2016, 12:19 »

A find@home?
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Listopad 2016, 14:01 »

A find@home?
Nie wiem, nie pamiętam :)
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

kva.pl

  • _
  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 2 241
  • Aller Funkverkehr ist Landesverrat.
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Listopad 2016, 14:24 »

http://findah.ucd.ie/apps.php "Autodock Vina" ;)
Projekt jest zakonczony ale forum aktywne, administrator tez.
Zapisane

Ufol

  • Liczydłowy
  • ***
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 372
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #68 dnia: 12 Listopad 2016, 13:37 »

Czy są szanse na aplikację dla Ati? Zapytuję, bo pracujesz Krzychu nad cudowną, więc może, w dalszej perspektywie, powstanie liczydło dla konkurencyjnej marki.
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #69 dnia: 12 Listopad 2016, 21:20 »

Czy są szanse na aplikację dla Ati? Zapytuję, bo pracujesz Krzychu nad cudowną, więc może, w dalszej perspektywie, powstanie liczydło dla konkurencyjnej marki.
Na tę chwilę nie ma żadnych szans...
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #70 dnia: 08 Grudzień 2016, 16:40 »

Ok, mam Panowie (i Panie) małą prośbę.
Mam skompilowane aplikacje dla Windows w wersjach OpenCL oraz CUDA, jednak potrzebuję sprawdzić, czy czasami nie linkują do jakiś bibliotek, które są u mnie na dysku, dlatego mam prośbę, abyście spróbowali odpalić je u siebie na grafach.
Linki do aplikacji:

https://www.dropbox.com/s/41xnme2lhmifarq/gmx-windows-cuda.zip
https://www.dropbox.com/s/nfur515k4ofmxm6/gmx-windows-opencl.zip
Aplikacje w załączniku do posta) trzeba rozpakować i kolejno w linii komend wydać polecenia:
gmx grompp -f md.mdp -c npt.gro -t npt.cpt -p topol.top -o md_0_1.tpr
gmx mdrun -deffnm md_0_1

Jeżeli druga aplikacja będzie działać, to po kilku minutach można ją spokojnie przerwać, szkoda prądu (bo dobre 20 godzin by chodziło).
« Ostatnia zmiana: 08 Grudzień 2016, 22:27 wysłana przez krzyszp »
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

goofyx

  • Moderator
  • BOINC Fanatyk
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 3 324
  • Po prostu goofyx :)
    • Zobacz profil
    • Blog goofyx'a
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #71 dnia: 08 Grudzień 2016, 19:31 »

Niestety nie dołącza kerneli :(
Ale spoko damy rade .
Jeżeli druga aplikacja będzie działać, to po kilku minutach można ją spokojnie przerwać, szkoda prądu (bo dobre 20 godzin by chodziło).
Prądu szkoda i nie...
Jest zima, a to oznacza że i tak ja osobiście muszę się dogrzewać, więc...
mając wybór między grzejnikiem a GPU <- wybieram GPU :)
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #72 dnia: 08 Grudzień 2016, 20:23 »

Podmieniłem archiwum dla OpenCL...
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

lakewik

  • Bywalec forum
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 113
    • Zobacz profil
    • Lakewik - Wiktor Jezioro
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #73 dnia: 08 Grudzień 2016, 21:41 »

Będzie apka CUDA lub OpenCl na Linuxa?
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #74 dnia: 08 Grudzień 2016, 22:02 »

Będzie apka CUDA lub OpenCl na Linuxa?
W zasadzie już ją mam, ale nadal walczę z linkowaniem statycznym... Niestety, ta apka "na bogato" używa cmake co mocno sprawę utrudnia...
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 791
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #75 dnia: 09 Grudzień 2016, 00:33 »

Mam tak, chyba dziala ? ale GPU Usage chyba widzialem max 10%  .....

[smg id=10613 type=preview align=center caption="DD@@Home"]

EDIT:
Po jakichs 10 min srednio 80% (mocno skacze)
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #76 dnia: 09 Grudzień 2016, 00:51 »

Czyli CUDA już działa :)
Z OpenCL nadal walczę...
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

mimeq

  • Starszy Liczydłowy
  • ****
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 1 791
    • Zobacz profil
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #77 dnia: 09 Grudzień 2016, 00:58 »

Tylko mocno pazerne na CPU  :o

[smg id=10614 type=full align=center caption="DD@H1"]

Krzysiek zostawic do konca ?
Zapisane

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #78 dnia: 09 Grudzień 2016, 01:19 »

Nie zostawiaj, chodziło mi tylko o to, czy działa na karcie i nie woła jakiś bibliotek.

Ps. Obciążenie CPU można zmienić parametrem -nt X, gdzie "X" to ilość wątków CPU (1, 2, lub np. 6).
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

krzyszp

  • Wszechstronny dyletant
  • Moderator
  • Kalkulator
  • *
  • Offline Offline
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wiadomości: 7 986
    • Zobacz profil
    • Roads Business Software Ltd
DrugDiscovery@Home
« Odpowiedź #79 dnia: 09 Grudzień 2016, 13:43 »

Będzie apka CUDA lub OpenCl na Linuxa?
https://www.dropbox.com/s/v13w0x3z503d6j1/gmx-linux-cuda.zipU mnie działa po dodaniu zmiennych środowiskowych do CUDA (nie wiem dlaczego się to automatycznie nie ustawiło):
export PATH=/usr/local/cuda-8.0/bin${PATH:+:${PATH}}
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/cuda-8.0/lib64\${LD_LIBRARY_PATH:+:${LD_LIBRARY_PATH}}
$ export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/cuda-8.0/lib\${LD_LIBRARY_PATH:+:${LD_LIBRARY_PATH}}
« Ostatnia zmiana: 12 Grudzień 2016, 12:16 wysłana przez krzyszp »
Zapisane


Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7   Do góry
 

SMF spam blocked by CleanTalk